Facebook noscript image18-åring anhållen efter sprängdådet i Linköping
Nyheter
18-åring anhållen efter sprängdådet i Linköping
Huset i Ekholmen efter sprängdådet. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Huset i Ekholmen efter sprängdådet. Foto: Stefan Jerrevång/TT

En 18 år gammal man är anhållen efter det omfattande sprängdådet i Linköping på tisdagsmorgonen. Han misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse.

Det var vid sextiden på tisdagsmorgonen som sprängdådet ägde rum i stadsdelen Ekholmen i Linköping. Explosionen var mycket kraftig och stora delar av husets fasad är nu bortsprängd.

Två kvinnor i 25-årsåldern skadades lindrigt i samband med händelsen och att vistas inuti byggnaden ansågs på tisdagskvällen fortfarande riskfyllt.

– Invändigt finns det fortfarande en rasrisk, och skadorna är omfattande. Det är helt enkelt farligt gå in i det drabbade partiet av huset, och en inre undersökning är därför svår att genomföra just nu, sa polisens presstalesperson Marcus Anefur till TT på tisdagskvällen.

En 18-årig man greps senare på tisdagen misstänkt för inblandning i sprängdådet och på onsdagsmorgonen meddelar åklagaren att han är anhållen.

Brottsrubriceringen är grov allmänfarlig ödeläggelse och den unge mannen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Enligt uppgifter till Expressen är tisdagens händelse i Linköping kopplad till den interna splittringen inom det kriminella nätverket Foxtrot där ledaren Rawa Majid hamnat i en blodig konflikt med sin tidigare kumpan Ismail Abdo.

Läs även: Våldsamt sprängdåd i Linköping – kvinna förd till sjukhus

Oliver Dagnå

Reporter.
Tips mottages gärna!
oliver@bulletin.nu