Facebook noscript imageOm Bulletin

Om Bulletin

Bulletin är Sveriges nya dagstidning.

Bulletins nyhetsförmedling bygger på en objektiv, konsekvensneutral och evidensbaserad journalistik, medan Bulletins ledarsida verkar i en liberalkonservativ tradition. Vår princip är att tydligt skilja mellan nyheter och åsikter – på news och views. Bulletin har grundats av Paulina Neuding, Tino Sanandaji och Pontus Tholin; tidningen ägs och ges ut av mediebolaget Bulletin AB.

Eftersom tidningen står fri från särintressen och finansieras av läsarna kommer en betalvägg att sättas upp under första kvartalet av 2021. En Standard-prenumeration på Bulletin kostar 99:- per månad eller 950:- för ett helår. En Plus-prenumerationen, som ger tillgång till podcasts och möjlighet att delta i våra seminarier, kostar 199:- per månad eller 1895:- för ett helår.

Alla som vill stödja oss kan därutöver swisha till 1233244977. Ni som fram till och med februari månads slut har swishat minst 500 kr erhåller ett halvårs Standard-prenumeration, medan ni som swishat minst 1000 kronor erhåller ett halvårs Plus-prenumeration. Aktiveringskod skickas sedan ut per SMS under slutet av februari och början av mars 2021.

Bulletins ledarskribenter och de flesta av våra krönikörer hör hemma inom svensk borgerlighet och står således politiskt till höger. Andra krönikörer står till vänster, eller är icke-ideologiska i sitt skrivande. Tidningens opinionsdel har högt i tak och rymmer en bredd av politiska och filosofiska uppfattningar, medan vår nyhetsdel däremot präglas av strikt neutralitet.

Av praktiska skäl är företagets medarbetare huvudsakligen baserade i Stockholm. Bulletin har dock inte för avsikt att vara en Stockholmstidning, och strävar efter ett bredare perspektiv.

Dagstidningar har historiskt varit lokala i sin distribution och bevakning. Men många av de händelser som påverkar våra liv mest och som vi är mest nyfikna på, äger rum utanför vår hembygd – och inte sällan utanför vårt lands gränser. Sverige är litet, och det är sällan som världens främsta experter på globala frågor skriver på svenska, vilket förblir det språk de flesta i Sverige föredrar att läsa på.

Vår ambition är att bygga på den tekniska utvecklingen för att höja kvaliteten på svensk journalistik, genom att i varje fråga vi bevakar lyfta fram särskilt kunniga, specialiserade skribenter – oavsett var på jorden de befinner sig.

För svenska förhållanden finner vi i regel experterna bland personer som skriver på svenska. Så är sällan fallet när det gäller mer globala frågor. Det är inte ofta som de ledande experterna på rysk oppositionspolitik, eller på amerikansk ekonomi efter pandemin, sitter på redaktioner i Stockholm. Bulletin har därför ett samarbete med Project Syndicate, som förser några av världens främsta tidningar med nyheter av världsledande experter och intellektuella. Genom att publicera detta material i svensk översättning ger vi vår publik möjlighet att direkt ta del av utrikesrapportering, politisk debatt och ekonomisk analys av världens främsta sakkunniga.

Bulletins vision är att skapa en tidning i världsklass för Sverige. Det är ett ambitiöst åtagande, som vi hoppas att uppnå med våra läsares hjälp; med er hjälp – tillsammans.