Facebook noscript imageÅkesson om Anderssons tyska fadäs: Luktar desperat efterhandskonstruktion
Politik
Åkesson om Anderssons tyska fadäs: Luktar desperat efterhandskonstruktion
Magdalena Anderssons tyskakunskaper är det inte något fel på tror Jimmie Åkesson. Foto: Anders Wiklund/TT
Magdalena Anderssons tyskakunskaper är det inte något fel på tror Jimmie Åkesson. Foto: Anders Wiklund/TT

Magdalena Andersson går i en tysk tidning till attack på Tidöpartierna i allmänhet och SD i synnerhet. Det nuvarande Tidösamarbetet är ett hot mot demokratin varnar Magdalena Andersson. I debattartikeln felciterar hon SD-ledaren Jimmie Åkesson om moskéer, en fadäs som först uppmärksammades av Expressen. ”Uselt, fegt och farligt för Sverige, kontrar Åkesson i en kommentar till Bulletin.

Tyska socialdemokraternas partitidning Vorwärts (”Framåt”, reds anm) publicerade på måndagen en debattartikel av S-ledaren Magdalena Andersson.

Enligt Magdalena Andersson är svensk demokrati hotad på grund av Tidöpartiernas samarbete.

”Men med Sverigedemokraterna vid makten blir det ett nytt [samhällsklimat] märkbart som hotar demokratin och sammanhållningen i vårt samhälle”, skriver Andersson.

I artikeln hävdar Magdalena Andersson att SD för ett ”kulturkrig” mot demokratiska institutioner och ”’drain-the-swamp’-retorik mot våra myndigheter”.

Andersson skriver även att SD misstänkliggör muslimer. Hon tar upp Jimmie Åkessons linjetal på SD:s partistämma i höstas.

Enligt Magdalena Andersson sade Åkesson att ”Sverige borde konfiskera och riva ner alla moskéer.”

Det stämmer inte, något Expressen rapporterat. Det Åkesson sade var:

– Vi behöver omedelbart ett stopp för etablerandet av nya moskéer i Sverige. Vi behöver också börja konfiskera och riva moskébyggnader där det sprids antidemokratisk, antisvensk, homofob, antisemitisk propaganda eller allmän desinformation om det svenska samhället.

Åkesson lade också till att islamistiska ”attribut” som exempelvis minariteter som står ut i stadsbilden ska tas bort.

När Socialdemokraterna konfronteras med felcitatet av Expressen svarar man att ”det tyvärr blivit en felöversättning”.

Magdalena Andersson studerade tyska i DDR

Jimmie Åkesson säger i en skriftlig kommentar till Bulletin att det inte är en trovärdig förklaring.

”Särskilt inte mot bakgrund av hur hon den senaste tiden beslagits med såväl lögner som spridande av konspirationsteorier. Dessutom är Magdalenas tyskakunkaper enligt uppgift alldeles utmärkta, så det här luktar desperat efterhandskonstruktion lång väg.”

Magdalena Andersson har själv berättat om hur hon sommaren 1989 var i den kommunistiska diktaturen DDR och studerade tyska.

Foto: Facebook

Jimmie Åkesson tycker också att Magdalena Andersson sprider ett felaktigt narrativ ”i utländska kanaler i syfte att spä på polarisering och hot mot Sverige”.

”Det är inte värdigt en partiledare, det är uselt”, skriver Åkesson som också ger sig på att spekulera om Magdalena Anderssons framtid som partiledare.

”Just när det avslöjats att hon och socialdemokraterna har släppt in en person med islamistkopplingar i maktens korridorer så har hon mage att sprida missvisande lögner om andra partiers politik, naturligtvis i syfte att piska upp hat mot sina politiska motståndare. Uselt, fegt och farligt för Sverige. Jag börjar allvarligt fundera på hur länge hon kan tillåtas vara kvar som partiledare”, skriver Åkesson.