Facebook noscript imageÅkesson om Tidöavtalet, EU, brott, straff och det första vallöftet
TV & Pod
Åkesson om Tidöavtalet, EU, brott, straff och det första vallöftet

Under sitt vårtal pratade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om om Tidöavtalet, EU, brott och straff. Samtidigt passade han på att leverara det första vallöftet inför valet 2026.

Sverigedemokraternas partiledare höll sitt årliga vårtal inför en välfylld friluftsteater på Långholmen i centrala Stockholm.
– Det är ju klart att när vi går till val nästa gång är vi antingen ett regeringsparti eller ett oppositionsparti efter det valet, säger han till Bulletin-TV.

Se hela Bulletin-TV:s intervju med Jimmie Åkesson efter vårtalet på Långholmen i centrala Stockholm. Åkesson lyfter EU, Tidöavtalet, brott och straff samt att de inte längre blir ett stödparti. Efter nästa val är de ett regeringsparti eller ett oppositionsparti.

– Jag tycker att det är en rimlig utveckling ändå. Vi är det största partiet i regeringsunderlaget redan idag. Många har höjt på ögonbrynen över att vi inte sitter i en regering. Just nu var Tidöavtalet den väg som var framkomlig, den är ändamålsenlig, den fungerar. Vi får ett proportionerligt, rimligt inflytande över politiken, säger han och fortsätter:

– Det är klart att argumentet att vi saknar regeringserfarenhet blir allt svagare ju längre den här mandatperioden går. Det är ju klart att när vi går till val nästa gång är vi antingen ett regeringsparti eller ett oppositionsparti efter det valet.

Läs även: Bulletin-TV: Jimmie Åkesson om Kalla Fakta: ”Ett journalistiskt haveri”

Tomas Hedlund