Facebook noscript imageÅkesson: Utvisa de som skadar rikets intressen
Politik
Åkesson: Utvisa de som skadar rikets intressen
Jimmie Åkesson vill göra det lättare att utvisa personer. Foto: Sverigedemokraterna
Jimmie Åkesson vill göra det lättare att utvisa personer. Foto: Sverigedemokraterna

Sverige bör ändra lagen för att kunna utvisa personer som bedöms verka mot rikets intressen. Det menar SD-ledaren Jimmie Åkesson i en debattartikel för Aftonbladet.

Åkesson exemplifierar med att nämna de personer som firade Hamas brutala terrorattack den 7 oktober, de som deltog i den våldsamma sammandrabbningen mellan regimlojala och regimkritiska eritreanska grupperingar i Järva i somras och de som sprider desinformationskampanjen om att svensk socialtjänst kidnappar muslimska barn.

”Ändå utgör dessa exempel bara toppen av ett isberg. Under ytan tillverkas det bomber, det rekryteras barnsoldater och det pratas om att klippa klasskompisar. Inte med sax, utan med handeldvapen”, skriver SD-ledaren i artikeln.

Därefter föreslår han att man överväger möjligheten att återinföra en lagstifning som fanns tillgänglig stora delar av 1900-talet: att kunna utvisa någon med hänsvisning till rikets intresse.

”En lagstiftning som utvidgar statens manöverutrymme i migrationsfrågor, omgjord för att passa vår tid, skulle göra det möjligt för en regering att själva fatta beslut om att utvisa enskilda individer som bedöms verka emot rikets intressen.”

Han hänvisar till att liknande lagstiftning redan finns i Norge, Danmark och Storbritannien.

Läs även: Studie: SD för den striktaste linjen om migration i EU

Oliver Dagnå

Reporter.
Tips mottages gärna!
oliver@bulletin.nu