Facebook noscript imageBerggren: Socialdemokraterna måste konfronteras om sitt islamistflörtande
Ronie Berggren
Krönikörer
Berggren: Socialdemokraterna måste konfronteras om sitt islamistflörtande
Socialdemokraterna och partiledaren Magdalena Andersson måste konfronteras om sitt flörtande med judehatare, skriver Ronie Berggren. Foto: Youtube/Samuel Stéen/TT
Socialdemokraterna och partiledaren Magdalena Andersson måste konfronteras om sitt flörtande med judehatare, skriver Ronie Berggren. Foto: Youtube/Samuel Stéen/TT

Socialdemokraterna måste konfronteras med att de gett sig in i Vänsterpartiets och Miljöpartiets Race to the bottom om islamistiska väljare, skriver Ronie Berggren.

Vänsterpartiets framgångar i EU-valet går inte enbart att spåra till Jonas Sjöstedts bekanta ansikte och lugnande stämma, utan än mer till att V genom sina hårda ton mot Israel tycks ha lockat muslimska Palestinavänner.

Socialdemokraterna, som när de tillträdde regeringsmakten 2014, som första utrikespolitiska åtgärd lät erkänna Palestina som stat, tycks ha tagit notis om att de blivit omsprungna i frågan.

Israel- och judehatande islamister ska lockas

Omkring en vecka efter EU-valet talade således Socialdemokraternas kommunstyrelseordförande i Göteborg, Jonas Attenius inför en mängd muslimer i Slottsparken som där firade sin offerhögtid Eid al-Adha. Där lovade han inför den församlade skaran av segregerade muslimska män och kvinnor, att bojkotta Israel:

”Här i Göteborg, här vägrar vi vara tysta. Så sent som i torsdags … klubbade mitt styre igenom ett förslag som innebär att vi ska pausa inköp från bland andra Israel. Och bojkotta de israeliska bosättningarna. Era skattepengar ska aldrig gå till att stötta illegala ockupationer. Göteborg vägrar vara tyst inför det som sker!”

Vem kommer att bli bäst på att locka de Israel- och judehatande islamisterna att välja just sina valsedlar? V eller S? Eller kanske MP? Den frågan lämnar jag öppen.

En sak är dock säker: detta är ett Race to the bottom.

Islamister och antisemiter ska inte lockas, de ska inte flörtas med. Utan konfronteras för sin antisemitism och brist på självkritik.

Oavsett vilket parti som ”vinner” denna kapplöpning så rör det sig om ett dystert lopp. Att V och MP redan befinner sig i denna spiral är ingen nyhet. Det nya här, är att även Socialdemokraterna helt öppet och helt utan skam, tycks haka på. Det är nytt och mycket oroväckande.

Det handlar inte bara om antisemitism utan om en islamisering av Väst. Judarna är bara kanariefågeln i gruvan.

Detta kan Väst kontra, ta sig igenom och trycka tillbaka. Små partier som V och MP kan bara tillfälligtvis förhindra en sådan respons.

Socialdemokraterna är medlöpare

Med Socialdemokraterna är det värre. De är Sveriges historiska maktparti. När de, i opportunistisk väljarjakt, kastar sig in i detta race to the bottom, så gör de sig själva till direkta medlöpare till antisemitismens och islamiseringens krafter.

Att så blivit fallet behöver svensk allmänhet upplysas om.

Socialdemokraterna är inte längre de utsattas eller de hederliga svenska arbetarnas parti. De har omdanats till ett parti av bekväma elitister, som till varje pris vill behålla makten, och i det syftet nu gjort sig till ondskans direkta medlöpare.

Att få det budskapet att sjunka in hos en bred allmänhet är en enorm uppgift. Men det är ett arbete som alla som vill Sverige väl måste ta sig an.

Den fråga som måste lyftas tills den blir en genuin oro hos allmänheten är: Har socialdemokratin de senaste årtiondena gjort Sverige bättre eller sämre?

Allmänheten måste förmås att kritiskt börja reflektera över denna fråga. Bara så kan denna kapplöpning mot botten avbrytas och Sverige ändra kurs.

Ronie Berggren

Ronie Berggren är redaktör för bloggen/podcasten Amerikanska nyhetsanalyser, författare till böckerna ”George W. Bush och det amerikanska presidentvalet år 2000” (2017) och ”Donald Trump - en synnerligen amerikansk president” (2020) och är akademiker med fokus på relationen mellan religion och politik.