Facebook noscript imageBiden fryser till – hånas av republikaner
Utrikes
Biden fryser till – hånas av republikaner
Joe Biden frös till mitt under festligheterna. Foto: Susan Walsh/AP/TT
Joe Biden frös till mitt under festligheterna. Foto: Susan Walsh/AP/TT

I en video som sprids online fryser Joe Biden till mitt under festligheter på Vita husets gräsmatta. Nu hånas USA:s president av den amerikanska högern.

Det var under måndagens musikalframträdande vid det presidentiella residenset för att fira den amerikanska högtiden ”Juneteenth” som Biden fångades på film när han tycks stå mer eller mindre orörlig i en minut.

Mitt bland dansande människor är den 81-årige presidenten blickstilla med ögonen riktade mot scen där gospelsångaren Kirk Franklin framför sin låt ”Love Theory”, rapporterar New York Post.

På X är det flera inom den amerikanska högern som skojar friskt om presidentens agerande. ”Ljusen är tända men ingen är hemma”, skriver Trumps kampanjkonto Trump War Room.

Trumps kampanjrådgivare Steven Cheung skämtar om att beteendet påminner om hur folk brukar se ut efter att ha käkat ”edibles” (ätbara cannabispreparat).

”Vem sa att Biden inte har någon rytm?” skriver den republikanske senatorn Mike Lee från Utah.

Bredvid sig på gräsmattan hade Biden vicepresidenten Kamala Harris och Philonise Floyd, bror till den avlidne George Floyd vars uppmärksammade död under ett polisingripande drog igång BLM-sommaren 2020.

När Philonise Floyd vänder sig för att prata med honom börjar Biden att röra på sig igen. De båda männen gör sedan en så kallad ”fistbump” med knutna nävar.

Läs även: Bidens nya blunder: ”Paus”

Oliver Dagnå

Reporter.
Tips mottages gärna!
oliver@bulletin.nu