Facebook noscript imageBilbränder i Uppsalatrakten satte eld på skogsparti: ”Spridningsrisk”
Nyheter
Bilbränder i Uppsalatrakten satte eld på skogsparti: ”Spridningsrisk”
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

I Björklinge fick polisen under söndagsmorgonen ett flertal larm om skadegörelse. Det rörde sig bland annat om flera bilbränder och en av de brinnande bilarna hade rullat in i ett skogsparti. Två misstänkta pojkar har identifierats och omhändertagits rapporterar Polisen.

Runt klockan fyra under söndagsmorgonen larmades polisen till en butik i Björklinge norr om Uppsala. På platsen kunde det konstateras att det brann i en A-traktor samt att entrén till butiken var sönderslagen. I närheten upptäcktes också skadegörelse mot en bankomat.

Kort därefter fick polisen in flera larm om bränder i närheten. Ett garage som brinner och fler bilar som satts i brand i närheten av ett skogsområde. När polisen anlände till platsen hade en av bilarna som brann rullat ut i skogen och spridit elden till några av träden.

– En bil stod i ett buskage, så där fanns spridningsrisk till närliggande terräng, säger Alexander Axelsson, ledningsoperatör Räddningscentral Mitt till SVT.

Till följd av vittnesuppgifter kunde polisen identifiera och omhänderta två misstänkta gärningspersoner. Det rör sig om två pojkar, 14 respektive 15 år gamla, som nu misstänks för flera fall av skadegörelse. På grund av sin låga ålder överlämnades pojkarna till vårdnadshavare.

Läs även: Fyra gripna vid militärt skyddsområde

Läs även: Två män försökte stoppa tjuvar – blev pistolhotade

Simon Nilsson

Stöd oberoende journalistik och prenumerera på Bulletin.

Sverige förtjänar det bästa!