Facebook noscript imageBlasphemy: Därför brände Omar koranen
TV & Pod
Blasphemy: Därför brände Omar koranen
Omar Makram, Zara Kay, Luai Ahmed. Foto: Tomas Eriksson
Omar Makram, Zara Kay, Luai Ahmed. Foto: Tomas Eriksson

I veckans avsnitt pratar trion om korankravallerna, yttrandefriheten och varför det är viktigt att kunna bränna koranen i Sverige. Omar Makram berättar om gången han brände koranen och varför han gjorde det.

Zara: Jag gillar inte den här boken och vad den säger. Så varför ska bränningen av den vara så kontroversiell? Om du är så säker på din tro så ska det inte provocera dig så mycket. Jag lyssnar på komiker som drar sexistiska och rasistiska skämt som jag kanske inte är förtjust i, men det betyder inte att jag har rätten till att bruka våld. Egentligen så spelar det ingen roll om dessa människor är muslimer eller kristna eller judar.

Omar: Sverige borde vara tydligt med att kommunicera att det inte vill ha ett pluralistiskt eller mångkulturellt samhälle utan en liberal demokrati med enhetliga värderingar. Yttrandefrihet för alla, åsiktsfrihet, jämställdhet. De måste erkänna att hela det där mångulturella projektet som de pratade om tidigare har misslyckats och att de tänker avbryta det. Alla som kommer hit måste assimileras.

Luai: Det är otroligt oroväckande hur Sverige ser ut i dag och hur det kommer att se ut i framtiden. Lagstiftarna måste omvärdera exakt allting med tanke på förändringen som har skett på grund av deras politik. När man ser hundratals islamister kasta sten på poliser och försöker mörda dem är det inte bara en demonstration. Det är islamisternas sätt att hävda att Sverige ska ge efter för deras regler oavsett vad.

Ni kan lyssna på avsnittet via Bulletin, Apple och Spotify.

Blasphemy Podcast

Three ex-Muslims walk into a Swedish bar.