Facebook noscript imageBulletin gör en rättelse om Mikail Yüksel
Nyheter
Bulletin gör en rättelse om Mikail Yüksel
Mikael Yüksel, partiledare Nyans. Foto: Johan Nilsson/TT
Mikael Yüksel, partiledare Nyans. Foto: Johan Nilsson/TT

Under fredagseftermiddagen publicerade Bulletin en text om att Partiet Nyans partiledare, Mikail Yüksel, suttit i fängelse i tre år för narkotikabrott. De uppgifterna stämde inte och Bulletin beklagar det inträffade.

Publiceringen baserades på en blogg som skrev att Michael Yüksel skulle ha suttit i fängelse för narkotikabrott. Det var dock en annan man med liknande namn som partiledaren. Vi kontrollerade uppgifterna i bloggen på en sajt som används för att kontrollera om personer är straffade eller inte. Vi fick uppfattningen att allt stämde då personnumret stämde överens med efternamnet på partiledaren.

Den verklige gärningsmannen är i samma ålder som partiledaren. Dock var förnamnet Mikael och inte Mikail och det borde ha fått varningsklockor att ringa. Några minuter senare avpublicerades artikeln, när Bulletin upptäckte misstaget. Med det sagt skyller vi inte ifrån oss, publiceringen skulle aldrig ha gjorts och vi på Bulletin kan bara sträcka ut handen och be både Mikail Yüksel och hans närstående uppriktigt om ursäkt.

Tomas Hedlund, redaktionschef och Dan Korn, chefredaktör.