Facebook noscript imageBulletin-TV: Åklagare Anna Svedins diss av Leif GW Persson
TV & Pod
Bulletin-TV: Åklagare Anna Svedins diss av Leif GW Persson

När Bulletin-TV träffade vice chefsåklagare Anna Svedin efter domen mot de tre män som stått åtalade för mordet på tolvåriga Adriana i Botkyrka i augusti 2022, passade hon på att rikta tydlig kritik mot Leif GW Persson.
– Det finns framför allt en expert som uttalar sig och som sällan läser innan hen uttalar sig, säger Anna Svedin till Bulletin-TV.Kriminologen Leif GW Persson har kritiiserat vice chefsåklagare Anna Svedins åtal mot den tolvåriga Adrianas mördare. Nu bemöter Svedin kritiken från GW Persson, även om hon inte nämner honom vid namn.

– Det beror på vilka experter du pratar om. Det finns framför allt en expert som uttalar sig och som sällan läser innan hen uttalar sig. Den här rättegången har pågått i 27 dagar. Om man inte har varit med på de här 27 dagarna, utan bara läst vad som står i medier och vad folk skriver då kanske man kan ha sina synpunkter. Om man ska kunna göra en rimlig bedömning, ska man har varit med på de förhör jag har hållit och den bevisning som jag har presenterat för att kunna uttala sig, säger Anna Svedin till Bulletin-TV.

Se mer: Bulletin-TV

Tomas Hedlund