Facebook noscript imageEbba Busch rasar mot instagramkonto: ”Sprider fake news”
Nöje
Ebba Busch rasar mot instagramkonto: ”Sprider fake news”
Ebba Busch kritisk till instagramkonto. Foto: Christine Olsson/TT
Ebba Busch kritisk till instagramkonto. Foto: Christine Olsson/TT

När ett populärt svenskt instagramkonto publicerat en video där Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch förklarar sin ståndpunkt kring hbtq+-frågor höjdes flera kritiska röster, bland annat från partiledaren själv som hävdar att kontot, som har närmare 600 000 följare, sprider fake news.

Det populära instagramkontot Dyngbaggegalan publicerar alltjämt roliga, ironiska och udda videor på sin plattform inför närmare 600 000 följare. Under onsdagen publicerade kontot en video med texten ”Lite olika energier” föreställande Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch i pridetåget.

I klippet berättar Busch om anledningen till att hon, och KD, väljer att gå i tåget med motiveringen att man ska ”fira livet och kärleken”. Videon klipper sedan till Busch under en intervju med den kristna tidningen Dagen där hon berättar att hon anser att en familj ska bestå av ”mamma, pappa och barn”.

Klippet fick cirka 35 000 gillamarkeringar och närmare 800 000 visningar, men uppmärksammades även av partiledaren själv.

Busch: ”Sprids dynga”

Foto: Instagram

I flera inlägg på instagram är Busch kritisk till kontot och förklarar att man tagit hennes uttalanden ur sin kontext och vänt dem för att passa en annan agenda. Hon passar även på att varna den svenska befolkningen att det under valet finns risk för att ”konton kan se harmlösa och skämtsamma ut med väldigt tydlig politisk agenda”.

Kontot Dyngbaggegalan, vars verkliga identitet är hemlig, har svarat på Buschs kritik och hävdar att man bara klippt ihop två olika intervjuer och att båda inslagen finns att hitta helt oklippta på internet.


Läs även:
Värdelösa alkoholmätare kan lura dig efter kräftskivan – visar fel siffror

Alex Alma

Reporter
alex@bulletin.nu