Facebook noscript imageElon Musk höjer kraven för Twitter-anställda: Arbeta hårt eller lämna
Ekonomi
Elon Musk höjer kraven för Twitter-anställda: Arbeta hårt eller lämna
Elon Musk ställer högre krav på Twitter-personalen. Foto: Jeff Chiu/Carina Johansen/AP/NBT/TT
Elon Musk ställer högre krav på Twitter-personalen. Foto: Jeff Chiu/Carina Johansen/AP/NBT/TT

Förändringens vindar blåser på Twitter. Mikrobloggen anställda får nya krav riktade mot sig av företagets nye ägare, Tesla-grundaren Elon Musk. Jobbar man på Twitter får man två alternativ att välja mellan, arbeta stenhårt eller lämna företaget med tre månaders avgångsvederlag.

Efter köpet av mikrobloggen Twitter riktar Elon Musk hårda krav på sina anställda. Under natten mottog personalen ett brev som där Teslagrundaren och den nya ägaren av Twitter kräver ”extrema insatser” från alla som vill fortsätta arbeta på företaget. Väljer man att motsätta sig kravet får man lämna företaget med tre månaders avgångsvederlag.
”Det innebär att arbeta långa dagar med hög intensitet. Endast exceptionella insatser kommer anses acceptabla”, skriver han till sina anställda.
Musk har även tydliggjort att han inte har för ambition att vara vd för Twitter, eller något annat bolag för den delen.

”Klicka på länken nedan”

I Musks mail till de anställda tillkännagav han även att Twitter kommer bli mer ingenjörsdrivet. Han uppmanar de anställda att klicka på en länk om de är säkra på att de vill arbeta kvar på företaget. Anställda som inte klickar ”ja” senast på torsdagsnatten klockan 23:00 svensk tid kommer att få lämna.

”Oavsett vilket beslut du tar, tack för dina ansträngningar i att göra Twitter framgångsrikt”, skriver Musk.

Vill inte vara vd

Samtidigt pågår rättegången mot Musk gällande det massiva kompensationspaket han fick av Tesla 2018. Vid tillfället godkändes paketet av aktieägarna, men de kärande menar att det hela inte gick rätt till.

Under onsdagens rättegångsförhandling svarade Teslagrundaren på frågor och ska då ha tillkännagjort att han inte vill vara vd för något företag, enligt techsajten The Verge.

Han utvecklade sin resonemang med att han själv ser sig mer som en ingenjör och teknikpådrivare som utvecklar raketer och teknologi, med hänvisning till SpaceX och Tesla. Han anser även att han är personen som ser till att hans företag har ”fantastiska ingenjörer som kan nå målen”.

”Jag förväntar mig att min tid på Twitter minskar och att jag hittar någon annan som kan driva bolaget framöver”, sade Musk, enligt The Verge.

Läs även: Hårda ryska attacker – miljontals ukrainska hem utan ström

Alex Alma

Reporter
alex@bulletin.nu