Facebook noscript imageElon Musk stöper om Twitter – massuppsägningar väntas
Utrikes
Elon Musk stöper om Twitter – massuppsägningar väntas
Elon Musk är Twitters nye ägare. Foto: Twitter Elon Musk via AP
Elon Musk är Twitters nye ägare. Foto: Twitter Elon Musk via AP

Elon Musk har redan satt igång arbetet med att säga upp personal på Twitter sedan han köpte företaget. ”I ett försök att få Twitter på rätt kurs kommer vi att gå igenom den svåra processen att minska vår globala arbetsstyrka”, skriver företaget i ett mejl som gått ut till alla anställda.

De anställda på sociala medier-plattformen Twitter riskerar att sägas upp efter att Elon Musk tagit över företaget. De anställda fick under torsdagen ett mail där det framkom att de kunde gå hem för att sedan återkomma under fredagen. Personalen kommer att få besked om sin fortsatta anställning på företaget via mail.

Enligt tidningen New York Times väntas massuppsägningar – halva arbetsstyrkan kan få lämna företaget.

”I ett försök att få Twitter på rätt kurs kommer vi att gå igenom den svåra processen att minska vår globala arbetsstyrka”, står det i ett mejl undertecknat av Twitter, som skickats ut till alla anställda.

”Göra Twitter till sitt”

Experter på sociala medier tror att uppsägningarna beror på att Musk vill stöpa om bolaget till sitt eget och spara in på personalkostnader.

– När Elon Musk kom in fick man känslan av att han vill forma bolaget till sin egen avbild. Det faktum att ledarskapet direkt pekade mot dörren var en indikation på att han vill göra Twitter till sitt. Han har spenderat 44 miljarder dollar på det här och måste visa resultat. Ett sätt att omedelbart göra det är att minska personalen och spara in deras lönekostnad, säger Alfred Hermida, professor i journalistik och sociala medier vid The University of British Columbia.

Läs även: Känd svensk imam finansieras av Saudiarabien för att sprida islam

Isabelle Eriksson

Reporter.
Tips mottages gärna!
isabelle.eriksson@bulletin.nu