Facebook noscript imageElon Musk: ”Zuck” och jag kommer att fajtas i ett antikens Rom
Nöje
Elon Musk: ”Zuck” och jag kommer att fajtas i ett antikens Rom
Elon Musk ska fightas med Mark Zuckerberg. Foto: AP/Instagram @zuck
Elon Musk ska fightas med Mark Zuckerberg. Foto: AP/Instagram @zuck

Den hajpade, kommande (?) MMA-fajten mellan Elon Musk och Facebook/Meta-grundaren Mark Zuckerberg kommer allt närmare. Fajten ska genomföras i Rom med antika miljöer uppger Elon Musk på Twitter/X. ”Jag pratade med Italiens premiärminister och kulturminister. De har gått med på en episk plats”, skriver Musk på Twitter/X.

Det som i början mest kanske lät som ett skämt – att världens två största IT-entreprenörer skulle gå in i en MMA-fight mot varandra inför kameror – ser nu faktiskt ut att kunna bli verklighet.

Mycket återstår innan den hajpade fajten mellan Elon Musk, X/Tesla och Mark Zuckerberg, Facebook/Meta, blir av.

Men nu har Elon Musk hittat en passande plats där matchen ska arrangeras. I Rom i Italien och i antika miljöer efter kontakt med Italiens premiärminister Giorgia Meloni.

”Inget modernt alls [kommer synas i bild]”, skriver Musk på Twitter/X.

Matchen ska arrangeras av Elon Musks och Mark Zuckerbergs (som Musk konstant kallar för ”Zuck”) respektive stiftelser/organisationer.

Överskotten ska gå till amerikanska krigsveteraner och barnsjukhus i Italien.

Matchen är åtminstone några månader bort då Elon Musk behöver en mindre operation på sin axel.

Psykningarna är i full gång. Mark Zuckerberg, som de senaste åren satsat hårt på brasiliansk jiujitsu och vunnit lokala tävlingar, är betydligt mindre än den storvuxne Elon Musk. Något Elon Musk tror han kan utnyttja i den (hypotetiska) matchen.

Många kampsportsexperter tror dock att Musk kommer få det mycket svårt med Zuckerberg som nyligen graderade upp till blått bälte i brasiliansk jiujitsu.

Nyhetsredaktionen