Facebook noscript imageGrannfejd låg inte bakom mordet i Växjö – oskyldiga pekas ut
Nyheter
Grannfejd låg inte bakom mordet i Växjö – oskyldiga pekas ut
Polis med avspärrning kring villaområdet i Växjö. Foto: Carl Carlert/TT
Polis med avspärrning kring villaområdet i Växjö. Foto: Carl Carlert/TT

Under tisdagskvällen sköts en 71-årig man till döds i nära anslutning till sin bostad. En jämnårig man jagas nu misstänkt för att ha bragt 71-åringen, som enligt uppgift ska ha varit den misstänkte gärningsmannens granne, om livet. Nu tillbakavisar polisen uppgifter om att det ska ha varit en grannfejd som legat bakom dödsskjutningen.

Under tisdagskvällen avled en 71-årig man i Växjö efter att ha blivit skjuten i nära anslutning till sin bostad. Polisen var inledningsvis förtegen om att lämna ut uppgifter gällande händelsen, men kunde under onsdagen meddela att en man i 70-årsåldern har anhållits i sin frånvaro misstänkt för mordet.

– Vi har en man anhållen i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord. Vi har sökt honom under hela natten och morgonen men inte fått kontakt med personen, säger Robert Loeffel vid polisen i Region Syd till Smålandsposten.

Tidigare har uppgifter från flera tidningar pekat på att mordet var en konsekvens av en pågående grannfejd mellan den misstänkte gärningsmannen och brottsoffret. Polisen har nu valt att gå ut och kraftigt dementera uppgifterna.

– Vi vill med bestämdhet dementera uppgiften om att någon slags grannfejd skulle vara ett motiv för händelsen, säger Robert Loeffel.

Enligt uppgifter till Bulletin kan motivet bakom mordet grunda sig i en konflikt som cirkulerade kring en fastighetsaffär.

Grannar har pekats ut

Via onlineforum har flera grannar pekats ut som den misstänkte gärningsmannen, detta med hänsyn till ålder, kön och gata som tidigare fått stort fokus. Bulletin har fått kontakt med flera av grannarna, som dock inte vill uttala sig om ärendet, men bevisligen inte gömmer sig för polisen.

Läs även: MED kräver att generaldirektör avgår efter ytterligare läxhjälpfusk

Alex Alma

Reporter
alex@bulletin.nu