Facebook noscript imageGreta Thunberg: Tipsar om konton som hyllar Hamas slakt av judar
Nyheter
Greta Thunberg: Tipsar om konton som hyllar Hamas slakt av judar
Hamas massmord på judar får stöd av konton som Greta Thunberg rekommenderar på X. Foto: Lucy North/X
Hamas massmord på judar får stöd av konton som Greta Thunberg rekommenderar på X. Foto: Lucy North/X

Hamas massmord på israeliska judar får stöd av flera konton som rekommenderas av klimatprofilen Greta Thunberg på X. ”Idag är en revolutionär dag att vara stolt över”, skriver ett av de konton som Thunberg rekommenderar om dagen då Hamas slaktade, våldtog och skändade över 1 000 judar.

Klimatprofilen Greta Thunberg uppmanade på fredagen till att ”stå upp för Gaza” och ”befria Palestina” i ett inlägg på sitt Instagramkonto.

Samtidigt lade hon upp ett inlägg i sin Instagram Story som ursprungligen lagts upp av två konton som förminskat eller hyllat Hamas slakt av judar i terrorattacken den 7 oktober, @nakba_77 och @palestinespeaks, något som den tyska granskningsgruppen Volksverpetzer var först att avslöja.

Kontot Nakba_77 skrev dagen efter Hamas terrorattack på Instagram att: ”Vi tar avstånd från den tyska statens officiella ståndpunkt som förtalar den beväpnade palestinska motståndsrörelsen som ’terrorism’.” Slakten av israeliska judar beskrevs av Nakba_77 som ett ”väpnat motstånd”.

På X har Greta Thunberg lagt upp ett inlägg där hon tipsar om en rad konton där hon tycker att det finns ”mer information” för att ”hjälpa”.

Rekommenderar konton som stödjer Hamas

Bland kontona som Greta Thunberg rekommenderar finns flera som öppet sympatiserar med Hamas terrorister. Ett av kontona – @adalahjustice – har återpublicerat ett inlägg från ett Hamasknutet konto där Hamas terrorister kallas för ”Palestinian freedom fighters” och hyllar dem för att de tog sig in i kibbutzer där civila israeliska judar befann sig.

Bilder och vittnesmål om hur judar torterats, mördats och skändats har senare framkommit.

Greta Thunberg får hård kritik. Bland kritikerna finns svenskisraeliske Jonathan Conricus, talesperson för israeliska armén, IDF.

Läs även: Greta Thunberg anklagar Israel för folkmord

Pelle Zackrisson