Facebook noscript imageHamas slaktar civila – Zeynab Husseini (M): ”Det kallas självförsvar”
Nyheter
Hamas slaktar civila – Zeynab Husseini (M): ”Det kallas självförsvar”
Lokalpolitiker för Moderaterna i Falköping kallar Hamas terrorangrepp för självförsvar. Foto: Faksimil Facebook/X
Lokalpolitiker för Moderaterna i Falköping kallar Hamas terrorangrepp för självförsvar. Foto: Faksimil Facebook/X

Zeynab Hussaini, lokalpolitiker för Moderaterna i Falköping, kallar Hamas terrorattack mot Israel för ”självförsvar” i ett inlägg på X. Lokalpolitikern har sedan tidigare delat ett inlägg som kallat Nato för en ”barndödarmaskin”, avslöjar Nyheter Idag. UPPDATERAD

I lördags morse inledde terrorgruppen Hamas en attack mot Israel. Hamas har hitills dödat uppemot 700 israeler och hundratals personer har kidnappats och förts in i Gaza. Bland de kidnappade ska det finnas kvinnor, barn, äldre och människor med funktionsnedsättningar, enligt den israeliska regeringen.

Många beskriver angreppet som det värsta i Israel sedan Yom Kippur-kriget 1973. Uppgifter tyder på att Hamas fått stöd från Irans revolutionsgarde som gett grönt ljus till de blodiga attackerna.

Trots detta hyllas Hamas terror i Sverige och under söndagen firade Hamas-anhängare på flera håll runt om i landet.

En av dem som tagit ställning för Palestina i samband med attacken är den moderata lokalpolitikern Zeynab Hussaini. Hon skriver i ett engelskspråkigt inlägg på plattformen X att det som nu händer kallas ”självförsvar”.

Lämnar partiet

Tidigare har lokalpolitikern delat ett inlägg som hånar Ukrainas president Zelenskyj samt kallat Nato för en ”barndödarmaskin som är uppbyggd på kapitalistiska ideal och värderingar”, enligt Nyheter Idag.

Zeynab Hussaini, invandrad från Afghanistan, sitter som ledamot för Moderaterna i kompetens- och arbetslivsnämnden i Falköpings kommun.

Niklas Claesson är chefsombudsman på Moderaterna i Västra Götaland.

– Hon lämnar nu sina kommunala förtroendeuppdrag och hon har lämnat partiet. Detta eftersom hennes inställning till de aktuella händelserna inte är förenliga med att företräda Moderaterna.

Läs även: Flera europeiska huvudstäder visar stöd till Israel – men inte Sverige

Isabelle Eriksson

Reporter.
Tips mottages gärna!
isabelle.eriksson@bulletin.nu