Facebook noscript imageHelgintervju: Ilan Sadé om Medborglig Samlings politik
Podcast
Helgintervju: Ilan Sadé om Medborglig Samlings politik
Helgintervju: Ilan Sadé om Medborglig Samlings politik

Bulletins Luai Ahmed intervjuar partiledaren för Medborglig Samling Ilan Sadé. Frågorna rör allt från skatteslöseri till invandringspolitik, kultur och energipolitik, och varför man ska rösta på MED. Efteråt bjuds lyssnarna in via Twitter Spaces och ställer sina egna frågor till partiledaren.

– Vi har ett brett politiskt program men det är tre block där vi sticker ut. Första blocket är skatteslöseri, att slimma staten och göra det mer effektivt. Andra blocket är frågor om kompetens i stället för identiteter och vilka färger och former du har, födelseort och så där. Kompentensen som ska gälla, punkt. Och det tredje blocket där vi är rätt så unikta är demokrati, att reformera vår demokrati på olika sätt.

– Vi tror att det är en stor brist att vi har en klass politiker som är en helt egen gruppering, en politikeradel som inte har gjort något annat i sina liv annat än att hålla på med politik sedan de blev byxmyndiga, mer eller mindre när de gick med i ungdomsförbunden. Så håller de på med det och in i den världen och får inte någon annan erfarenhet. Det är väldigt skadligt för landet när det blir på det sättet. Vi vill ha tillbaka den här idén om att det faktiskt är medborgarföreträdare det handlar om att vara.