Facebook noscript imageIsrael kommenterar Sergels torgs-demon: ”Särskilt motbjudande”
Nyheter
Israel kommenterar Sergels torgs-demon: ”Särskilt motbjudande”
På Sergels torg skallade ramsan ”From the river to the sea” på söndagen. Foto: X
På Sergels torg skallade ramsan ”From the river to the sea” på söndagen. Foto: X

Under söndagen skrek flera tusen Palestinasympatisörer om ett utplånande av Israel i ramsan ”From the river to the sea” på Sergels torg. På måndagskvällen kommenterade presstalespersonen för Israels regering och fördömde ramsan som ett förnekande av Israels rätt till existens.

Under en pressträff på måndagskvällen berättade den israeliska regeringens presstalesperson Eylon Levy att Israel tidigare under dagen låtit 200 utländska journalister se oredigerade bilder från Hamas massmord på judar den 7 oktober i södra Israel.

– Det är ett andra folkmord (genocide), sade Eylon Levy.

Orsaken att man bjöd in journalisterna är att Israel säger sig se en massiv desinformationskampanj. Delar av materialet, som bilderna på Shani Loubs deformerade kropp i bakvagnen på en pickup, har redan setts av och förfärat en hel värld. Andra bilder hade aldrig tidigare visats utanför de närmast anhöriga och den israeliska armén, IDF.

– Vi ser ett Förintelseförnekande i realtid, sade Eylon Levy som berättade att journalister som var med under visningen av bilderna hade börjat gråta.

– Få det att sluta, viskade en journalist under visningen enligt Breitbarts Joel B. Pollack som var en av reportrarna på plats.

– Det här [Hamas] är ondskan vi står emot, sade Eylon Levy på pressträffen.

Uppmaning att utplåna Israel i centrala Stockholm

Bulletin frågade Eylon Levy om Palestinademonstrationen på Sergels Torg i Stockholm på söndagen och folkmassans skrik i kör om ”From the river to the sea, Palestine will be free”. En ramsa som upprepats vid flera tillfällen i Sverige (Göteborg, Umeå) och i övriga världen de senaste dagarna.

– De här pro-Hamasprotesterna som vi sett runt om i världen har varit särskilt motbjudande. Inklusive det folkmordsmässiga skrikandet mot judar, inklusive ”From the river to the sea, Palestine will be free”, sade Eylon Levy.

Det är en ramsa som förespråkar ett utplånande av staten Israel och ger stöd för Hamas, konstaterade Eylon Levy.

– På morgonen den sjunde [oktober] såg vi exakt hur palestinska terrorgrupper strävar efter att eliminera staten Israel genom barbariska, mordiska handlingar och terrorism.

– Jag tror att alla har känt avsky inför den sentimentala omtanke som vi sett för Hamas terror, sade Eylon Levy och gav som exempel hur fallskärmshopparsiluetter blivit en form av symbol för ”motstånd” på vissa amerikanska universitet bland vänsterintellektuella och vänsterstudenter.

– Och det är ibland personer som inte inser att [Hamas] skulle mörda dem också, motsätta sig deras värderingar, skulle förgripa sig på dem också om de ens fick den minsta chans till det.

– Uppenbarligen så finns det fortfarande människor runt om i världen som är i förnekelse om vidden av Hamas vidrigheter mot vårt folk, säger Eylon Levy och benämner Hamas som en ”folkmordmässig organisation”.

– Vi uppskattar det stöd vi fått runt om i världen från människor som förstår att vi har en rätt och en skyldighet att stå upp och försvara oss, säger Eylon Levy.

– När vi [tar strid mot Hamas] så försvarar vi inte bara oss själva utan försvarar själva mänskligheten.

Enligt Israel har Hamas 222 personer i gisslan varav 30 är barn.

Pelle Zackrisson