Facebook noscript imageJomshof vill ha utredning i Staaf-målet
Nyheter
Jomshof vill ha utredning i Staaf-målet
Brottsoffret ska vara Linda Staaf, då underrättelsechef för Noa, som till Expressen sagt att hon kände oro för sin säkerhet. Foto: Magnus Hjalmarsson/TT
Brottsoffret ska vara Linda Staaf, då underrättelsechef för Noa, som till Expressen sagt att hon kände oro för sin säkerhet. Foto: Magnus Hjalmarsson/TT

Justitieutskottets ordförande Richard Jomshof vill se en utredning av turerna kring den polisanmälan som gjorts mot ställföreträdande rikspolischefen Mats Löfving. Brottsoffret ska ha varit Linda Staaf, då underrättelsechef på Noa.

Justitieutskottets ordförande Richard Jomshof vill se en skyndsam utredning om turerna kring den polisanmälan som involverar två av Sveriges högsta polischefer.

I veckan avslöjade Expressen att Mats Löfving, ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef i Stockholm, i fjol polisanmäldes. Brottsoffret ska ha varit Linda Staaf, då underrättelsechef på polisens operativa avdelning Noa.

Anmälan gjordes av polisens nationella säkerhetschef Ari Stenman efter ett möte med Linda Staaf som enligt utsago haft en ”privat men ytlig” relation med Löfving.

Staaf säger sig inte vara medveten om att någon anmälan gjorts och säger sig inte ha utsatts för brott. Den bedömningen gjorde även överåklagare Anders Jakobsson vid särskilda utredningar som snabbt beslutade att inte inleda en förundersökning.

Staaf har sagt till Expressen att hon känt oro för sin egen säkerhet och därför påkallade mötet med Stenman.

Jomshof menar att ärendet drar ett löjets skimmer över hela polisledningen, vilket inte behövs i en situation med den mycket allvarliga grova brottsligheten som finns nu. Han menar att rikspolischefen skyndsamt men noggrant utreder vad som hänt.

Nyhetsredaktionen