Facebook noscript imageKristersson fördömde Hamas – buades ut av Palestinademonstranter
Politik
Kristersson fördömde Hamas – buades ut av Palestinademonstranter

Statsministern Ulf Kristerssons öppna frågestund i Göteborg spårade ur och avbröts i förtid när propalestinska sympatisörer protesterade och skanderade antisemitiska slagord på tisdagskvällen.

Under tisdagskvällen besökte statsminister Ulf Kristersson (M) och finansminister Elisabeth Svantesson (M) Göteborg för en öppen utfrågning inne i konsertlokalen Pustervik.

I samband med statsministerns närvaro hade drygt 200 personer samlats för att delta i en propalestinsk manifestation vid Järntorget.

Under utfrågningen deltog några av de propalestinska demonstranterna för att kritisera regeringens hållning i kriget mellan Israel och Hamas, uppger SVT.

Upprörda Palestinademonstranter skrek antisemitiska slagord och rasade mot statsminister Ulf Kristersson (M). Foto: SVT/Snap

Antisemitiska slagord

En halvtimme in i mötet spårade diskussionen ur när de propalestinska mötesdeltagarna började skandera antisemitiska slagord.

Enligt SVT ropades det bland annat ”Krossa sionismen” och ”Israel mördare”.

– Sverige och EU står enat i att fördöma Hamas, sade Ulf Kristersson och sade också att Israel har en rätt att försvara sig. Något som möttes med höga burop från publiken där palestinska flaggor och palestinasjalar syntes.

Polisen ryckte in och avlägsnade åtta personer för ordningsstörning.

– Jag tänker inte acceptera att antisemitiska uttryck sprids i Sverige på grund av att man tycker olika om konflikten, sa Ulf Kristersson innan han avslutade mötet.

I ett videoklipp som Bulletin tagit del av från Pustervik i anslutning till Ulf Kristerssons frågestund syns och hörs hur Palestinademonstranter skriker om Israels utplånande: ”From the river to the sea, Palestine will be free”.