Det råder kvargbrist i Sverige och i flera matbutiker lyser den proteinrika mejeriprodukten med sin frånvaro. – Det råder lite av en kvargfeber just nu, säger Arla Foods presschef Max Wallenberg till P4 Skaraborg.
Enligt presschefen är det både Sverige och resten Europa som drabbats av ”kvargfebern”. Han säger att efterfrågan hänger ihop med träningskulturen och att flera kunder därav vill ha den proteinrika och fettsnåla mejeriprodukten.
Behez Ibrahim, färskvaruchef på en matbutik i Falun, ger en liknande bild och berättar att många av kvargkonsumenterna kommer i sina träningskläder. Han menar att varan går åt fort.
– Det räcker knappt en dag, liksom. Det försvinner direkt, säger han till P4 Dalarna.
Max Wallenberg menar att man nu har prioriterat om på Arla och hoppas kunna möta kundernas behov under hösten.
– Vi tillverkar mer än någonsin tidigare. Men trots detta har vi inte riktigt lyckats möta upp konsumenternas efterfrågan, säger han till P4 Skaraborg.
Läs även: Köttjuv gripen efter butiksjakt