Facebook noscript imageKvinnliga anhängare till Djurfront sålde sex – experten: Påminner om Knutby
Nyheter
Kvinnliga anhängare till Djurfront sålde sex – experten: Påminner om Knutby
Genrebild. Foto: Gorm Kallestad/NTB
Genrebild. Foto: Gorm Kallestad/NTB

Djurrättsgruppen Djurfronts västsvenske ledare blev fängslad för brott mot lantbrukare. Då bestämde sig kvinnliga anhängare till Djurfront för att sälja sex och porr på nätet för att bland annat bekosta hans skadestånd, skriver GP.

På ett nätforum uppmuntrar en kvinna människor att donera till Djurfront i utbyte mot två dagars gratis testperiod på hennes nätforum för sexuella tjänster, rapporterar GP.

Kvinnan är enligt GP aktiv i den våldsbejakande gruppen Djurfront och är en av flera kvinnliga aktivister som börjat sälja porr och sexuella tjänster på nätet.

Den manliga ledaren dömdes förra året för bland annat misshandel och skulle avtjäna fyra månader i fängelse samt betala skadestånd till sina offer. GP skriver att mannen har uppgett till polisen att han saknar inkomst och är sjukpensionär.

Djurfront är en militant djurrättsrörelse i Sverige, ofta med unga kvinnor som anhängare, “varav många unga och arbetslösa”, enligt GP. Samtidigt är flera av ledarna män som fått långa fängelsestraff för grova våldsbrott. Avhoppare beskriver Djurfront som en sektlik miljö.

– Man skulle offra allt för Djurfront och kampen. Annars blev man utfryst och hotad. Jag insåg tidigt att det var en sekt, säger en avhoppare till GP.

Läs även: Macheterån i Västerås – polisen söker vittnen

Sektexperten: Påminner om Knutby

Läkaren och psykoanalytikern Rigmor Robért har tidigare analyserat Knutby-fallet och är en av Sveriges främsta experter på sekter. Hon anser att Djurfront visar tecken på en sektmiljö.

– Dessa unga som vill kämpa för djur som de ser lider, det påminner så mycket om de unga människor som ville tjäna Gud i Knutby, säger hon till GP.

– I Knutby talade man jämt om striden. De stod ensamma på de godas sida, på Guds sida, i kampen mot djävulen och de onda. På samma sätt kan det bli för en ung kvinna som ser skyddslösa djur som hon vill rädda. Hon radikaliseras och sugs in i en miljö där hon på sikt går med på att leva eländigt och göra uppoffringar för gruppen och det högre syftet.

I ett svar till GP säger Djurfronts ledare, som nu avtjänat sitt straff, att han inte hade vetskap om sexannonserna samt att han är emot prostitution och anser att alla har rätt att bestämma över sin egen kropp.

Läs även: Åtalet: Dottern avslöjades med pojkvän – misshandlades av hela familjen

Läs även: Polisen i razzia mot Hells Angels

Nyhetsredaktionen