Facebook noscript imageLöfven (S): ”Förtvivlad och förbannad”
Politik
Löfven (S): ”Förtvivlad och förbannad”
Statsminister Stefan Löfven (S) har kommenterat attacken i Visättra, Flemingsberg. Arkivbild. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Statsminister Stefan Löfven (S) har kommenterat attacken i Visättra, Flemingsberg. Arkivbild. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar nu på Facebook skjutningen i Flemingsberg på lördagen då två små syskon, en femåring och en sexåring, skottskadades. ”Det intensiva arbetet med att trycka tillbaka den grova kriminaliteten fortsätter med full kraft och vi ökar takten ytterligare. Vi kommer aldrig att backa”, skriver Löfven som även skriver att barns trygghet kommer att vara en av hans högsta prioriteringar.

I sitt Facebookinlägg om skjutningen i Visättra i Flemingsberg kallar statsminister Stefan Löfven attacken för ”besinningslös[t] våld som sätter hela bostadsområden i skräck”.

Det var klockan 20.16 på lördagskvällen som polisen larmades till en skottlossning i Visättra i Flemingsberg i södra Stockholm.

I skottlossningen skadades två personer – en femårig flicka och en sexårig pojke, något som Expressen var först att rapportera.

– Min man skulle hälsa på en vän på gården bredvid. Jag bad honom att ta med sig våra två äldsta barn, eftersom jag behövde ta hand om vår yngsta dotter, säger barnens mamma till Expressen.

Nio personer har anhållits i utredningen av skjutningen som utreds som försök till mord.

– Inget tyder på att de båda barnen som träffades var måltavlor utan de var ute och lekte, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Statsminister Stefan Löfven skriver att han tycker att personen bakom skotten mot barnen visat ”fullständig hänsynslöshet”.

”Barns rätt till trygghet och säkerhet kommer alltid att vara en av mina högsta prioriteringar, som medmänniska och som politiker”, skriver Löfven och lyfter samtidigt upp regeringens arbete mot den grova kriminaliteten.

”Det intensiva arbetet med att trycka tillbaka den grova kriminaliteten fortsätter med full kraft och vi ökar takten ytterligare. Vi kommer aldrig att backa”, lovar Löfven.

För drygt två veckor sedan fick Stefan Löfven frågan av Sveriges Radios reporter Brett Ascarelli på en engelskspråkig pressträff efter mordet på en polis i Biskopsgården i Göteborg hur man ska prata med sina barn om en tragedi likt den i Biskopsgården.

– Jag tror att det är viktigt att barnen får någon slags av tröst och stöd (comfort, reds anm), sade Stefan Löfven och fortsatte:

– Det är inte så att de kommer att bli dödade snart eller något liknande.

– Vi har en stark poliskår. Vi har polismän och poliskvinnor över hela landet som gör sitt yttersta för att människor ska vara trygga.

Läs även: Pojke anmäld försvunnen i Sundsvall


Läs även: Man jagade rånare ur sitt hem

Stöd oberoende journalistik och prenumerera på Bulletin.

Sverige förtjänar det bästa!