Facebook noscript imageMan död efter skottlossning i Västerås – ingen gripen
Nyheter
Man död efter skottlossning i Västerås – ingen gripen
Ingen har gripits efter fredagens skjutning i Västerås där en man i 35-årsåldern hittades död i en lägenhet. Foto: Tim Aro/TT
Ingen har gripits efter fredagens skjutning i Västerås där en man i 35-årsåldern hittades död i en lägenhet. Foto: Tim Aro/TT

Den man i 35-årsåldern som hittades skottskadad på Södra Skallberget i Västerås har avlidit av sina skador. Enligt polisen har mordet kopplingar till den kriminella nätverksmiljön.

Larmet till polisen kom in vid vid 17-tiden på fredagseftermiddagen. En man i 35-årsåldern anträffades skottskadad inomhus i en lägenhet på Södra Skallberget.

– Vi har hållit ett antal förhör med personer som för oss är intressanta och som borde ha uppgifter på vem eller vilka som kan ligga bakom det. Men vi kan inte gå in på detalj vad dess förhör har gett, säger Mathias Rutegård, presstalesperson i polisregion Mitt.

Senare på fredagskvällen konstaterades att mannen avlidit av sina skador.

Under kvällen och natten har polisens arbete handlat om att kartlägga händelsen och samla in uppgifter.

Platsen avspärrad

Förutom vittnen ser polisen över vad eventuella kameror i området tagit in. Platsen vid det flerfamiljshus där mannen hittades i en bostad är fortfarande avspärrad.

– Vi ska genomföra kartläggning hur den misstänka gärningsperson eller personerna har tagit sig till platsen, och hur man har lämnat den. Vi har en bild, men vi behöver få en klar bild, säger Mathias Rutegård.

Enligt polisen har mordet kopplingar till den kriminella nätverksmiljön. Dödsskjutningen är den första i Sverige på över en månad efter våldsvågen som drabbade landet under inledningen av hösten.

Den 18 augusti tidigare i höstas inträffade ytterligare en skottlossning på Norra Skallberget i Västerås där en man i 35-årsåldern avled.

Läs även: Just nu: Högt uppsatt kriminell har hittats skottskadad i Västerås