Facebook noscript imageMän våldtog två kvinnor i Rättvik – nu uppmanas unga att stanna hemma
Nyheter
Män våldtog två kvinnor i Rättvik – nu uppmanas unga att stanna hemma
Män våldtog två kvinnor i Rättvik – nu uppmanas unga att stanna hemma

Motorevenemanget Classic Car Week startade i Rättvik under lördagen. På söndagen våldtogs två kvinnor. Nu uppmanar polis barn och unga att stanna hemma.

Mellan 30 juli och 4 augusti pågår Classic Car Week i Rättvik. Evenemanget är en av landets största bilträffar där flera veteranbilsägare och bilentusiaster samlas. Bilträffen lockar besökare från hela landet och bjuder även på dans och underhållning och mycket annat.

Den populära festivalen har haft stängt under två års tid på grund av corona men är nu tillbaka. Åren före pandemin lockade festivalen över 100 000 besökare, evenemanget har fört med sig en hel del stök och fylla genom åren.

”Tyvärr drar evenemanget även till sig en svans som på ett mycket oönskat sätt stör omgivningen och seriösa festivaldeltagare”, skriver polisen på sin hemsida.

Två våldtäkter

Under söndagen anmäldes två våldtäkter till polis. En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för den ena våldtäkten. I det andra fallet har ingen gärningsman gripits ännu, anmälaren var en kvinna under 18 år.

– Vi uppmanar föräldrar att ifrågasätta om deras barn överhuvudtaget ska röra sig i Rättvik nattetid under de här dagarna, säger Stefan Lund, stationsbefäl vid polisen i Rättvik i ett pressmeddelande.

Polisen har efter våldtäkterna stärkt upp med resurser, men uppmanar samtidigt föräldrar att inte låta sina barn vara ute utan uppsikt efter 23-tiden.

Förra året var evenemanget officiellt inställt, men det kom massor med besökare med sina bilar till Rättvik ändå. Under den veckan rapporterades det om två våldtäkter under en och samma kväll i centrala Rättvik.

Läs även: Busch: Kemisk kastrering av våldtäktsmän vid villkorlig frigivning

Isabelle Eriksson

Reporter.
Tips mottages gärna!
isabelle.eriksson@bulletin.nu