Facebook noscript imageOväntad toppsäljande elbil i juni – topplistan klar
Nyheter
Oväntad toppsäljande elbil i juni – topplistan klar
Foto: MG.
Foto: MG.

Det blev en helt oväntad vinnare när topplistan för mest sålda elbilar i Sverige under juni 2021 presenterades. Nästan var fjärde såld bil var en elbil under perioden.

MG toppar helt oväntat listan på mest sålda elbilar under en månad i Sverige. Totalt såldes 8 811 elbilar i landet, vilket är nästan 1 000 fler elbilar än under den tidigare rekordnoteringen, december 2020.

Var fjärde bil

Nästan var fjärde såld bil, eller 23,55 procent, var en elbil under den gångna månaden. Det höjer andelen eldrivna bilar till tolv procent under 2021 så här långt. Det ska jämföras med 2020, då 8,6 procent av de sålda bilarna drivs helt på el.

Tesla och VW sålde på

Som vanligt sålde Tesla många bilar i Sverige, en bil från att spränga 1 500-vallen blev det för den amerikanska bilmodellen Tesla Model S den här gången. Volkswagen hade två modeller på topplistan, iD4 såldes i 1 230 exemplar och iD3 såldes i 475 exemplar.

Toppade listan med 1 665 sålda bilar gjorde MG med sin budget-SUV MG ZS SUV. Det anmärkningsvärda med den noteringen är att samtliga bilar såldes under sista veckan i juni.

Volvo då?

Volvo har precis lanserat sin första helt eldrivna bil, men konceptbilen Polestar 2 såldes i 385 exemplar i juni. Allt enligt sajten Car.Info.

Tomas Hedlund

Journalist med huvudinrikting på sport-, nöjes-, och entreprenörsnyheter. Tips mottages gärna! tomas(snabela)bulletin.nu Startar dagen med att uppdatera Bulletins läsare om nattens nyheter och serverar nyhetsbrevet direkt i din mejlkorg. **** Kallades "idiot" av en journalist i min ungdom, eftersom jag spelade basket i A-laget och tränade fyra lag, som 19-åring. Den veckan vann jag fyra distriktsmästerskap. Nu är jag själv journalist och aktar mig för att uttala mig så, även om det skulle vara i en positiv mening.

Stöd oberoende journalistik och prenumerera på Bulletin.

Sverige förtjänar det bästa!