Facebook noscript imagePODD: Om ”fred genom styrka” och Bidens rädsla
TV & Pod
PODD: Om ”fred genom styrka” och Bidens rädsla
PODD: Om ”fred genom styrka” och Bidens rädsla

Den amerikanska doktrinen om ”Fred genom styrka” går tillbaka över hundra år tillbaka i tiden. Vad är det som gör att USA under Joe Biden blivit så försiktig och rädd för att gå in med full kraft när USA:s och den fria världens världsordning attackeras? USA-experten Ronie Berggren reder ut i samtal med Bulletins nyhetschef Pelle Zackrisson.

De tre dödade amerikanska militärerna som dog i en drönarattack mot en amerikansk bas i Jordanien och det – hittills – återhållsamma svaret från amerikanskt håll har ytterligare satt fokus på USA:s president Joe Bidens utrikespolitiska och säkerhetspolitiska doktrin.

Sedan mitten av oktober har över 160 attacker utförts mot amerikanska mål av iranska proxygrupper utan att USA slagit till direkt mot Iran eller skärpt sanktionerna ytterligare.

Istället har Bidenadministrationen gång på gång upprepat att man inte vill ha en konflikt med Iran.

Vad får den politiken för konsekvenser för USA, Mellanöstern, världen och Sverige?

Ronie Berggren går tillsammans med Bulletins nyhetschef Pelle Zackrisson igenom USA:s doktrin ”Fred genom styrka” och sätter den i kontrast med Joe Bidens nuvarande policy, och varför den nuvarande policien leder till mer konflikter i Mellanöstern – och övriga världen.

Bulletinredaktionen