Facebook noscript imageSå blir Seattles nya NHL-lag – Landeskog nobbas
Sport
Så blir Seattles nya NHL-lag – Landeskog nobbas
Foto: Ted S. Warren/AP/TT
Foto: Ted S. Warren/AP/TT

Seattles laguppställning är klar. Adam Larsson och Calle Järnkrok tar plats i NHL:s nyaste lag.
– Vi ville ha spelare med karaktär. Vi ville helt klart ha spelare som kämpar hårt, säger Seattles general manager Ron Francis, enligt Seattle Times.

Tampa Bays Yanni Gourde var kanske det främsta valet i den nyhetsfattiga expansionsdraftstillställningen. 29-åringen har vunnit Stanley Cup två år i rad med Tampa Bay, och stod för sex mål och en assist i årets slutspel. New York Islanders-anfallaren Jordan Eberle är också ett stornamn.

– Jag ser supermycket fram emot att vara en del av det här nya laget, jag älskar passionen hos fansen här, säger Eberle i ett videomeddelande på Twitter.

Rutinerad Calgaryback

Från Colorado valde Seattle rutinerade Joonas Donskoi framför lagets lagkapten Gabriel Landeskog. Den 29-årige finländaren har spelat 399 matcher, och stått för 78 mål och 108 assists under NHL-karriären.

Han får dock betraktas som att ingå i det unga gardet i jämförelse med Mark Giordano från Calgary, 37-årig lagkapten, som spelat samtliga 949 NHL-matcher i sitt Calgary.

Backen Adam Larsson förhandlade sig till ett fyraårskontrakt med Seattle och står tillsammans med Nashvilleforwarden Calle Järnkrok för svenskrepresentationen i klubben. Järnkrok stod för 15 mål förra säsongen, flest i Nashville tillsammans med Mikael Granlund.

Målvakt från Florida

Chris Driedger har chansen att få spela förstamålvakt i och med flytten från Florida där han fått spela andrafiolen bakom Sergej Bobrovskij. Driedger var med på plats i Seattle för att prata med pressen, och beskriver flytten som en stor chans. Viss oro fanns att Seattle skulle välja Montreals toppmålvakt Carey Price.

– Då hade det varit en liknande situation som den i Florida. Jag tänkte på det, men sedan sade jag: ”Vet du vad, det spelar ingen roll. Jag kommer inte att oroa mig för det. Jag kommer att spela på mitt sätt och göra vad jag ska för att vara framgångsrik”, säger han till The Seattle Times.

Intressant att se blir om bröderna Hayden och Cale Fleury, från Anaheim respektive Montreal, möjligtvis kommer att bilda backpar. Men ingen av dem är att betrakta som några nyckelspelare, och kan eventuellt också komma att bytas bort.

Läs även: Landeskog kan hamna i Seattle
Läs även: NHL-stjärnan Landeskog i kontraktsdispyt

TT Nyheter

fakta

Seattle Krakens spelare

Målvakter

Chris Driedger, Florida
Joey Daccord, Ottawa
Vitek Vanecek, Washington

Backar

Jeremy Lauzon, Boston
Will Borgen, Buffalo
Dennis Cholowski, Detroit
Cale Fleury, Montreal
Gavin Bayreuther, Columbus
Adam Larsson, Edmonton
Jamie Oleksiak, Dallas
Carson Soucy, Minnesota
Haydn Fleury, Anaheim
Mark Giordano, Calgary
Kurtis MacDermid, Los Angeles
Vince Dunn, St Louis

Forwards

Yanni Gourde, Tampa Bay
Jared McCann, Toronto
Morgan Geekie, Carolina
Nathan Bastian, New Jersey
Jordan Eberle, New York Islanders
Colin Blackwell, New York Rangers
Carsen Twarynski, Philadelphia
Brandon Tanev, Pittsburgh
Tyler Pitlick, Arizona
John Quenneville, Chicago
Joonas Doskoi, Colorado
Calle Järnkrok, Nashville
Mason Appleton, Winnipeg
Alexander True, San Jose
Kole Lind, Vancouver

Stöd oberoende journalistik och prenumerera på Bulletin.

Sverige förtjänar det bästa!