Facebook noscript imageSara Skyttedals polisanmälan och förhör
Nyheter
Sara Skyttedals polisanmälan och förhör
Det är efter en valvaka som övergreppet ska ha skett. Foto: Henrik Montgomery/TT
Det är efter en valvaka som övergreppet ska ha skett. Foto: Henrik Montgomery/TT

Bulletin har läst polisanmälan och efterföljande förhör som hölls med Sara Skyttedal Dihang efter att hon anmält för detta partisekreteraren för KD Johan Ingerö.

Bulletin har tagit del av den polisanmälan och förhöret med Sara Skyttedal Dihang som följde på anmälan mot Johan Ingerö. Händelsen ligger nio år tillbaka och det är ett kort dokument.

I förhöret beskrivs hur Skyttedal lägger sig för att sova. Två kompisar sover redan i sängen och hon lägger sig mellan dem. Hon kände sig trygg och somnade.

Skyttedal väcks av att Ingerö smeker insidan på hennes lår. Han hade kommit upp i sängen och befann sig vid fotändan. Hon har en klänning på sig och han smeker insidan av hennes lår upp mot hennes underliv.

Bestämt för hon bort hans hand. Han försöker igen, och åter för hon bort hans hand. När det sker en tredje gång knuffar hon bort honom mer bestämt. Då lämnar Ingerö rummet.

Bägge kompisarna hade vaknat av att Ingerö försökte komma åt Skyttedal från sidan av sängen genom att sträcka sig över en av de andra.

Det uppfattades av vittnena bara att Ingerö var i sängen och att han försvann snabbt ut rummet.

Polisen har lagt ner ärendet och inleder ingen förundersökning eftersom brottsrubriceringen, sexuellt ofredande, är preskriberad sedan flera år. Ingerö nekar till handlingen.

Preskriptionstiden är fem år så att senast 2019 skulle åtal ha väckts.

Läs även: Wagnergruppen rekryterade på Pornhub

Nyhetsredaktionen