Facebook noscript imageSeinfeld mötte burop på universitet
Kultur
Seinfeld mötte burop på universitet
Bild: Jared Lazarus/Duke University via AP
Bild: Jared Lazarus/Duke University via AP

Komikern Jerry Seinfeld, mest känd för tv-serien med hans namn från 90-talet, möttes av burop och hyllningar till Palestina från studenter när han höll tal på Duke University på söndagen.

Seinfeld hör till de amerikanska kändisar som tagit tydlig ställning för Israel i det pågående kriget mot Hamas, bland annat genom att besöka landet.

Under talet på Duke university, dit han inbjudits för att ta emot ett hedersdoktorat, sade Seinfeld emellertid ingenting om det pågående kriget enligt New York Times.

– Många av er tänker, ”jag kan inte fatta att de bjöd in den här killen”. För sent, inledde Seinfeld sitt tal, som han fortsatte med att tala om privilegier.

– Jag säger, använd era privilegier. Jag växte upp som en judisk pojke i New York. Det är ett privilegium om du vill bli komiker, sade han bland annat enligt Reuters.

Studenter lämnade platsen

När Seinfeld introducerades möttes han av burop och rop om att ”befria Palestina”, samtidigt som andra studenter ropade ”Jerry! Jerry!”.

Flera studenter lämnade ceremonin, vilket kan ses på en film som laddats upp på plattformen X. Minst en av studenterna som lämnade bar en keffiyeh, eller Palestinasjal. Seinfeld kunde sedan hålla sitt tal utan större störningar.

– Vi respekterar rätten hos alla på Duke att uttrycka sina åsikter fredligt, utan att hindra studenter och deras familjer från att fira sina prestationer, säger Dukes talesperson Frank Tramble enligt Reuters.

Johannes Nilsson

Reporter.