Facebook noscript imageSkallades blodig: Första domen mot Centerns partiledarkandidat
Nyheter
Skallades blodig: Första domen mot Centerns partiledarkandidat
Tre kandidater vill bli partiledare. Demiroks bägge domar kan kosta honom partiledarskapet. Foto: Adam Ihse/TT
Tre kandidater vill bli partiledare. Demiroks bägge domar kan kosta honom partiledarskapet. Foto: Adam Ihse/TT

Muharrem Demirok vill bli partiledare för Centerpartiet. Han har själv beskrivit sig som plågad av sitt förflutna och i veckan informerade han partiet att han två gånger dömts för misshandel. Bulletin har läst domarna mot honom. Redan i gymnasiet fälldes han för misshandel efter att ha överfallit en annan ung pojke i gymnasieskolan.

Muharram Demirok kandiderar till att bli ny partiordförande för Centerpartiet. Diskussionen kring honom tog tvärt en ny vändning sedan det har framkommit att han två gånger dömts för misshandel.

1995 dömdes Demirok för misshandel första gången. Brottet begicks på en gymnasieskola. Demirok förnekade brott men medgav att han och brottsoffret hade brottats. Han sade sig dock inte ha skallat brottsoffret, i vilket fall inte med flit.

Brottsoffret beskrev hur det dagen före misshandeln varit tjafs mellan en av hans kompisar och en av Demiroks kompisar.

Dagen därpå stod han i kafeterian med några tjejkompisar när Demirok plötsligt kom fram och frågade om han ville bråka. Han förstod inget av vad som hände eftersom han inte hade sett Demirok tidigare och inte kände honom, i stället trodde han att det var ett skämt. Brottsoffret svarade nej på frågan om att bråka. Demirok tog av sig jackan och sen smällde det – han skallade honom i ansiktet så att näsan började blöda varpå brottsoffret föll baklänges – chockad. Demirok försvann från platsen utan att brottsoffret hade rört honom.

Demirok beskrev händelsen annorlunda. Han ansåg inte att han hade varit inblandad i konflikten dagen innan men hade hört att brottsoffret och hans kompisar ville hämnas på honom. Han hade inget med bråket att göra utan gick fram till brottsoffret för att reda ut saker. Brottsoffret ska ha betett sig aggressivt och de puttade på varandra. Därefter tog de tag i varandra och brottades. Brottsoffret ska ha knäat honom i skrevet så att han föll. När han reste sig slogs de lite till. Han skallade aldrig brottsoffret men denne kan ha fått hans skalle på sig när de föll.

Vittnet bekräftade brottsoffrets berättelse om hur Demirok hastigt kom fram och sökte konflikt och sen skallade brottsoffret i ansiktet. Kraften ska ha varit så stor att brottsoffret började vingla efter skallningen.

Demirok fick en mycket mild påföljd. Han var vid tidpunkten 17 år gammal och dömdes till böter och skadestånd.

Nyhetsredaktionen