Spelbolaget från Karlstad fick in sina miljarder
Ekonomi
Spelbolaget från Karlstad fick in sina miljarder
Embracer fortsätter leta nya spelföretag att köpa upp. På bilden ”Metro: Exodus”, ett av omkring 220 varumärken som bolaget äger.
Foto: 4A Games/Deep Silver/TT.
Embracer fortsätter leta nya spelföretag att köpa upp. På bilden ”Metro: Exodus”, ett av omkring 220 varumärken som bolaget äger. Foto: 4A Games/Deep Silver/TT.

Embracer Group meddelar att man genomfört sin riktade nyemission på 36 miljoner nya b-aktier, och att bolaget därmed fått in 7,6 miljarder kronor.

18 Mar 2021 06:53
Uppdaterad:
19 Mar 2021 08:57

Embracer har på senare år blivit en av tungviktarna inom spelindustrin, framför allt i segmentet för spel med medelstor budget, så kallade AA-spel. Totalt har man 59 utvecklingsstudior med 5 500 anställda under sig, med huvudkontor i Karlstad.

Intresset för de nya aktierna var större än väntat, och därför beslutade styrelsen att utöka nyemissionen med fyra miljoner fler aktier än man från början tänkt.

Embracer äger flera spelstudior och utgivare som THQ Nordic, Koch Media, Saber Interactive och Coffee Stain. Med de nya pengarna fortsätter sökandet efter fler studior och utgivare att köpa upp.

Rättat: I en tidigare version av texten angavs fel belopp för hur mycket emissionen inbringade.

TEXT: TT