Facebook noscript imageSR Ekot raderar tweet om ”pöbeltolerans” efter kritikstorm
Nyheter
SR Ekot raderar tweet om ”pöbeltolerans” efter kritikstorm
Sverige Radio Ekots tweet som fått bred kritik. Foto: Skärmdump Twitter
Sverige Radio Ekots tweet som fått bred kritik. Foto: Skärmdump Twitter

Bulletin har tidigare rapporterat om att SVT Nyheter valt att stänga av svarsfunktionen på Twitter efter det tragiska mordförsöket på en nioårig flicka i Skellefteå i förra veckan. Tilltaget har kritiserats och nu svarar dotterföretaget SR Ekot på kritiken: ”Självklart kommer vi från public service fortsätta med vår pöbeltolerans”.

SVT Nyheter stänger av svarsfunktionen på Twitter tillfälligt då bilder på både offer och gärningsman fått spridning, något Bulletin rapporterat om tidigare.

Tilltaget har kritiserats av en hel del personer på Twitter, som anser att SVT Nyheter censurerar verkligheten. Kritiken har även handlat om att skattebetalarna står för notan till public service och därför har rätt att ha en åsikt.

Nu kommenterar dotterbolaget Sveriges Radio Ekot agerandet. Tweeten har raderats senare, men flera twittrare hann ta en skärmdump.

bjl
Foto: Skärmdump Twitter

Sveriges Radio Ekots inlägg uppskattades inte av en stor skara personer. En av dem var den frihetligt konservativa opinionsbildaren Emelie Steen som twittrar om SR Ekots ”gränslösa förakt”.

Läs även: SVT Nyheter stänger ner svarsfunktionen efter Skellefteå-dådet

Isabelle Eriksson

Reporter.
Tips mottages gärna!
isabelle.eriksson@bulletin.nu