Facebook noscript imageStaffanstorpsmoderaten Christian Sonesson kandiderar till riksdagen
Nyheter
Staffanstorpsmoderaten Christian Sonesson kandiderar till riksdagen
Christian Sonesson (M) tycker att partiledningen har nyktrat till i vissa frågor. Foto: Johan Nilsson / TT
Christian Sonesson (M) tycker att partiledningen har nyktrat till i vissa frågor. Foto: Johan Nilsson / TT

Kommunalrådet Christian Sonesson (M) i Staffanstorp kandiderar till riksdagen inför nästa val, vilket han meddelade i ett Facebook-inlägg under söndagen. Han var tidigt ute med en mer hårdför linje i migrations- och brottsbekämpningsfrågorna. Något han säger att han tidigare stötte på motstånd för, från vissa delar av partiledningen.

– Nu tycker jag att partiet har nyktrat till i många av mina hjärtefrågor. Jag bär många åsikter inom mig om rikspolitiken, säger han till Bulletin.

Staffanstorp har blivit rikskänt vid ett par tillfällen med anledning av Christian Sonessons politik i kommunen. Bland annat beslutade han i april 2019 att IS-återvändare skulle nekas kommunal hjälp.

Han var också tidig bland kommunerna med att öppna för samarbete med Sverigedemokraterna och väckte även stor uppmärksamhet då de införde tiggeriförbud i kommunen. Han var även öppet kritisk till Decemberöverenskommelsen.

Han har tidigare varit mycket kritisk till vissa delar av Moderaternas politik på riksplanet, framför allt under åren då Fredrik Reinfeldt var statsminister.

– Reinfeldtpolitiken hade jag inte mycket till övers för. Men det har gått i en annan riktning sista tiden, men jag tycker att man behöver ta stegen fullt ut. Jag anser att migrationspolitiken och rättspolitiken har havererat i hela landet. Och det är just på det området jag hoppas att kunna bidra till stor förändring.

Hur ser du på att lämna Staffanstorp?

– Jag har varit kommunalråd väldigt länge nu, och har suttit i 24 år i kommunfullmäktige. Jag kommer visserligen att kandidera till kommunen också, men sedan får vi se hur det går i provvalen, säger Christian Sonesson.

Henrik Sjögren

Reporter.