Facebook noscript imageSveriges Radio-konto på Instagram efter Hamas terror: Palestinier utsätts för värre saker varje dag
Nyheter
Sveriges Radio-konto på Instagram efter Hamas terror: Palestinier utsätts för värre saker varje dag
Sveriges Radio P4 Sjuhärads Instagramkonto användes för att kritisera ett Israelvänligt inlägg. Foto: Google Maps/Instagram
Sveriges Radio P4 Sjuhärads Instagramkonto användes för att kritisera ett Israelvänligt inlägg. Foto: Google Maps/Instagram

Hamas har mördat, våldtagit, kidnappat och skändat hundratals israeler sedan terrorattacken inletts. Men hos Sveriges Radio P4 Sjuhärad verkar det finnas en anställd som tycker att Israel behandlar palestinier värre. ”Var är din post när palestinier blir attackerade och mördade ännu värre varje dag”, skriver en hittills okänd person med tillgång till P4 Sjuhärads Instagramkonto.

Bilderna på skändade israeliska kroppar, kvinnor och män som kidnappas har spridits över världen och förfärat. Över 700 israeler beräknas ha dödats i Hamas terrorattack mot Israel.

Men vissa har istället velat lyfta palestiniers utsatthet. Och på Sveriges Radio verkar det finnas åtminstone en anställd som tycker att Israel behandlat palestinier ännu värre än det som israeler blivit utsatta för de senaste dagarna.

Det visar de privata meddelanden som en okänd person, med tillgång till P4 Sjuhärads Instagramkonto, av misstag skickat till Instagramprofilen Nicopic efter att hon visat stöd för Israel på sitt Instagramkonto.

Det första meddelandet innehåller ett långt meddelande från P4 Sjuhärads konto där det påstås att palestinier utsätts för värre saker ”varje dag” än det de palestinska terroristerna gjort mot israeler de senaste dagarna.

”Grabba tag i din närmaste arab kompis (sic) och fråga för denna okunskap du sprider är rent utav farlig”, skriver den som rattar P4 Sjuhärads konto vidare.

”Snälla läs på, du når ut till för många för att sprida denna bullshit!!!” avslutar P4 Sjuhärad-kontotanvändaren.

När Nicopic svarar går det upp för P4 Sjuhärad-användaren att denne av misstag loggat in på fel konto av misstag. Då är det inte så roligt längre.

”Jag skrev från min privata IG” och ”Det blev fel”, skriver den fortfarande okända kontoanvändaren.

”Fy fan förlåt att det blev via företaget”, lägger denne till.

Sedan fortsätter dialogen något ytterligare där den okände användaren förklarar att denne bara ”ville dela ett annat perspektiv”.

Bulletin har varit i kontakt med P4 Sjuhärads ansvarige utgivare Joel Wendle för att få en kommentar.

Artikeln uppdateras.

Pelle Zackrisson