Facebook noscript imageTopp-vd: Säkerhetsläget skrämmer utländska investerare
Ekonomi
Topp-vd: Säkerhetsläget skrämmer utländska investerare
Johan Andersson, vd Mellby Gård. Foto: Lisa Arfwidson / SvD / TT
Johan Andersson, vd Mellby Gård. Foto: Lisa Arfwidson / SvD / TT

Gängvåldet och säkerhetsläget i Sverige skrämmer utländska investerare. Det säger Johan Andersson, vd för Mellby gård, i en intervju med Dagens Industri.

I intervjun säger Andersson, vars bolag Mellby gård är bland annat moderbolag till Kappahl och Oscar Jacobson, att han nyligen ordnade en konferens med internationella gäster där Sverigebilden och säkerhetsläget kom på tal.

– Det var många som var osäkra på om de i överhuvudtaget skulle göra resan hit, med tanke på England som avrådde folk från att resa, vi själva höjde terrorhotnivån i vårt land och det är många som läser och blir bestörta och uppretade över koranbränningar och gängvåld och allt annat, säger Andersson.

– Jag tycker att det borde vara det högst prioriterade området för våra politiker att verkligen ta tag i det här. Det är bara beklagligt det som sker, fortsätter han.

På frågan vad han tycker är det största problemet i politiken svarar Andersson att man måste kunna känna sig säker som medborgare och inte bli utsatt för brott.

– Att få bukt med den här gängkriminaliteten, tycker jag, borde vara ett högt prioriterat område.

Läs även: Kristersson om våldsdåden: ”Hade kunnat vara visitationszon”

Nyhetsredaktionen