Facebook noscript imageUkraina: Ryska attacker mot Odessa
Ukrainakriget
Ukraina: Ryska attacker mot Odessa
Ukraina: Ryska attacker mot Odessa

Ryska drönar- och robotattacker har på nytt riktats mot Odessa-regionen under tidiga söndagsmorgonen, uppger Ukrainas flygvapen.

Attackerna har främst drabbat de södra delarna av den ukrainska regionen Odessa vid Svarta havet, enligt ett inlägg från Ukrainas flygvapen på Telegram.

En jordbruksanläggning ska ha träffats och sammanlagt säger sig Ukraina ha registrerat 16 luftangrepp mot området. Uppgifterna har inte bekräftats av oberoende källor och har inte heller kommenterats av Ryssland.

Däremot hävdade det ryska försvarsdepartement under natten att en drönare skjutits ner utanför Moskva.

Ytterligare sex drönare ska ha skjutits ner över den ryskockuperade Krimhalvön, enligt den ryska militären.

Samtidigt rasar hårda strider i den pågående motoffensiv som Ukraina inledde i juni. Ukrainska framryckningar i Zaporizjzja i sydöstra Ukraina har sannolikt tvingat Ryssland att flytta soldater dit från försvaret av den hårt omstridda fronten runt staden Bachmut i öster, skriver den amerikanska tankesmedjan ISW i sin dagliga rapport om kriget.

Ukrainska styrkor fortsatte offensiva operationer i riktning mot Bachmut under lördagen. Framryckningar har skett vid Rozdolivka och Klisjtjiivka som ligger norr respektive söder om Bachmut, visar geolokaliserade bilder, skriver ISW.

TT Nyheter