Facebook noscript imageEkelund/Economou: Välkommen till Bulletin Kultur
Kultur
Ekelund/Economou: Välkommen till Bulletin Kultur
Ekelund/Economou: Välkommen till Bulletin Kultur

I Bulletin Kultur vill vi skapa en intellektuell oas. Den som letar efter giftiga debatter om identitetspolitik eller amerikansk utrikespolitik får leta på annat håll, skriver Bulletins kulturchef och kulturredaktör inför premiären den 15 januari.

Kulturredaktionen på Bulletin strävar efter att skapa en kultursida med högt i tak. De seriösa och genomarbetade artiklarna kommer att dominera utbudet. Eftersom det handlar om en nätdagstidning skyr vi inte de lite längre, analyserande texterna, skrivna av kunniga och erfarna skribenter. Vi vill tillhandahålla lärda bidrag om litteratur, konst, musik och andra konstarter; det personliga tonfallet och den äkta känslan ges prioritet framför akademisk grannlåt och referensuppvisning. 

Vi vill skapa en intellektuell oas där läsarna får möjlighet att förkovra sig genom bidrag av såväl svenska som utländska författare och intellektuella. Den internationella utblicken kommer att bli viktig och texter från Santiago, Québec, Kairo och Dublin lika självklara som bidrag från Stockholm, Halmstad, Umeå och Alingsås. Den som letar efter giftiga debatter om identitetspolitik eller amerikansk utrikespolitik får leta på annat håll. Någon nöjesbevakning blir det inte i kulturdelen, ej heller någon bevakning av aktualiteter i form av exempelvis dagskritik och filmrecensioner. En text på Bulletins kultursida ska i stället vara lika aktuell i februari som i augusti. 

Vi kommer att börja med tre till fyra texter i veckan från torsdag/fredag till söndag. Varje onsdag presenteras också Veckans poet och Veckans dikt.

Varmt välkomna till Bulletins kultursida, alltså. Missa inte premiären den 15 januari.

hälsar, 

FREDRIK EKELUND/MARISOL M, kulturchef, 

& MICHAEL ECONOMOU, kulturredaktör

Fredrik Ekelund/Marisol M & Michael Economou

Stöd oberoende journalistik och prenumerera på Bulletin.

Sverige förtjänar det bästa!