Facebook noscript imageVänsterpartiet vill ha generösare invandringspolitik
Nyheter
Vänsterpartiet vill ha generösare invandringspolitik
Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar (V) vid en pressträff i riksdagens presscenter. Foto: Ali Lorestani / TT
Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar (V) vid en pressträff i riksdagens presscenter. Foto: Ali Lorestani / TT

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar vill att Sverige ska anta en generösare migrationspolitik. Partiet vill även vara med och påverka de ekonomiska besluten i en framtida regeringen.

Nooshi Dadgostar vill se en ökad invandring till Sverige. Hon menar att hon inte ser någon som helst koppling mellan en ökad invandring och den ökande gängkriminaliteten i landet.

Vänsterpartiet vill återgå till den migrationspolitik som drevs innan den stramades åt för några år sedan, då tillfälliga uppehållstillstånd inte var huvudregeln.

Högre skatter

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ali Esbati säger till Dagens Nyheter att partiet vill vara med och utforma de ekonomiska besluten i en framtida regering. Efter förra valet fick V inte vara med i budgetsamarbetet med regeringen.

– Vi måste naturligtvis få genomslag för de mandat och de röster som vi kommer med till en sådan förhandling. Vi ser det framför allt som viktigt att vi får genomslag på inriktningen för klimatinvesteringar, välfärden och marknadsskolan, säger Ali Esbati till Dagens Nyheter.

Inför det kommande valet vill partiet ha ett ord med om budgeten och de vill bland annat höja skatterna rejält under nästa år. De vill se en omfördelning från de rika till de mer utsatta grupperna.

Läs även: Myndighetsmisstron har ökat under rödgrön regering

Gabriella Mait

Statsvetare med inriktning på krishantering och säkerhet. Insatt i Mellanösternpolitik och svensk samt spansk utrikespolitik. Tips mottages via gabriella@bulletin.nu.