Facebook noscript imageÅkesson om kritiken: Inte kontroversiellt
Politik
Åkesson om kritiken: Inte kontroversiellt
Jimmie Åkesson försvarar sitt uttalande. Arkivbild. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Jimmie Åkesson försvarar sitt uttalande. Arkivbild. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Nu svarar SD-ledaren Jimmie Åkesson på kritiken efter helgens uttalande om att riva moskéer. Det borde inte vara kontroversiellt, skriver Jimmie Åkesson i en debattartikel. Han efterlyser också förslag från övriga partier vad de vill göra istället.

Att föreslå åtgärder som försvårar för islamister att sprida sin ideologi borde inte vara kontroversiellt, menar Åkesson.

”Religionsfrihet innebär inte att man får göra vad som helst i religionens namn”, skriver Jimmie Åkesson i debattartikeln i Aftonbladet.

Han skriver att det snarare är skrämmande att blunda för att ”skadligt och farligt tankegods sprids”.

”Jag tror att det är viktigt att förstå att det är just undfallenhet, ängslighet och ren feghet som har försatt Sverige i den allvarliga situation vi befinner oss i.”

Han tycker samtidigt att medier övertolkat hans prat om att riva moskéer och tolkat utspelet ”som fan läser bibeln”.

”Det är till exempel inte säkert att det blir nödvändigt att riva redan befintliga byggnader. Det kan räcka med att, som man exempelvis har gjort i Frankrike, stänga moskéer där extremism frodas och utvisa hatpredikande imamer.”

I artikeln ställer han sig också frågan vad de andra partiernas lösning är:

”Jag tycker att de partier som valt att gå i islamisternas försvar under det senaste dygnet är skyldiga det svenska folket ett tydligt svar.

Hur ska samhället förhålla sig till den antisemitiska vågen som just nu sköljer över landet? Ska vi bara avvakta och låta dessa främmande strömningar äta sig ännu djupare in i samhällskroppen innan vi agerar”, skriver Åkesson.

Åkesson har också kritiserats för att ytterligare försvåra ett godkännande från Turkiet för den svenska Natoansökan. Det avfärdar Åkesson i artikeln. Han menar att Sverige inte bör låta sig påverkas.

”Hur länge ska den frågan, och i förlängningen Erdogans dagsform, tillåtas ligga som en våt filt över viktig svensk samhällsdebatt?” frågar sig Åkesson.