Facebook noscript imageAnnie Lööf avgår
Politik
Annie Lööf avgår
Annie Lööf avgår. Foto: Anders Wiklund/TT
Annie Lööf avgår. Foto: Anders Wiklund/TT

Bara timmar efter Centerpartiets partistyrelsemöte kallade partiledaren Annie Lööf till pressträff i riksdagens presscenter. Centerpartiets låga siffror i valet har väckt kritik från flera C-fästen i landet. Nu meddelar Lööf sin avgång.

På torsdagen klockan 13:00 kallade Centerpartiets partiledare Annie Lööf till pressträff i riksdagen. Frågor hade tidigare ställts från partikamrater om partiledarens avgång med anledning av det dåliga valresultatet.

Under pressträffen kunde Lööf slutligen meddela att hon avgår som partiledare för Centerpartiet.

– Efter elva år som partiledare är det dags för mig att lämna över stafettpinnen, sade Lööf.

Avgår när ny partiledare tillsatts

Annie Lööf meddelade även att hon kommer lämna sin roll när det finns en ny partiledare som kan ta över efter henne. Det är vidare partistyrelsen som kommer att påbörja arbetet med att hitta en efterträdare. Även valanalysen ska genomföras innan nya kandidater kan utredas.

Enligt Lööf själv togs beslutet om att avgå under onsdagen. Hon betonade att hon varit C-ledare i elva år och nu vill finna tid till att umgås med sin familj.

– Det fanns också en lättnad. En lättnad över att jag inte kommit till skada. En tacksamhet av att senare på dagen kunna hämta min äldsta dotter på fritids, låta henne visa mig sin nya skola, och jag fick se var gympadojorna och jackan hänger, eftersom jag inte varit där på hela hösten. Eller min yngsta dotter, som fick visa var hennes krok är.

Läs även: Skogkär: Annie Lööf lämnar ett parti i kris bakom sig

Alex Alma

Reporter
alex@bulletin.nu