Under åren har Soheila Fors mött stort motstånd och attacker från både tidigare landsmän och svenskar för sitt engagemang mot hedersförtryck.
– Det finns inte så mycket kunskap om hederskultur, gruppkultur och klankultur i Sverige. Man har varit rädd för etiketten rasist eller fascist, säger Soheila Fors.
– Om en svensk kvinna blir misshandlad i Sverige har hon grannarna med sig, hon har släkten med sig. Inte i vår kultur, säger Soheila Fors.
Entreprenören och debattören Soheila Fors har själv upplevt hederskulturens mörka sidor efter att hon kom till Sverige från kurdiska Iran.
I Bulletins Helgintervju diskuterar hon bland annat invandringens påverkan på samhället och vikten av att frågor som hederskultur inte ignoreras.
– Var femte svensk är född utomlands eller av utländska föräldrar. Vi är många och vi kommer att förändra samhället. Därför är det viktigt att vi tar itu med de här frågorna, säger Soheila Fors.
Soheila Fors berättar också om sin egen personliga resa. Från uppväxten som dotter till en emir i kurdiska Iran till Sverige och misshandlad invandrarkvinna, till att hon idag driver boende och verksamheter för utsatta kvinnor och är en stark opinionsbildare.
Lyssna även: Bulletins helgintervju: Magnus Ranstorp: Har funnits en enorm beröringsångest
Intervjuare och producent: Björn Nordquist
Björn Nordquist är radiojournalist.
Teckna din prenumeration på Bulletin här.