En av Storbritanniens tyngsta samhällsdebattörer, Douglas Murray, riktar skarp kritik mot hur landets politiker och medier fortfarande försöker tysta ned grooming gang-skandalen. – I 25 år har myndigheterna försökt dölja detta. Man har hellre låtit tusentals flickor våldtas än riskerat att bli kallad rasist, säger Murray i en intervju med The Spectator.
I intervjun med The Spectator – där Douglas Murray medverkar – pekar på hur etablissemanget upprepade gånger valt att angripa de som larmat om övergreppen istället för att ta itu med själva problemet.
– När Channel 4 ville sända en dokumentär om övergreppen 2004 stoppades den efter påtryckningar från Labours regering. Man var rädd att det skulle hjälpa högerextrema British National Party i lokalvalen, berättar Murray.
Etablissemanget attackerar budbäraren
Murray tar ställning för aktivisten Tommy Robinson, som sitter fängslad i isoleringscell efter en dom om förtal.
– Tommy Robinson kommer från arbetarklassen i Luton. Han såg hur flickor i hans närhet drogades och våldtogs av muslimska gäng. När de gick till polisen fick de ingen hjälp. När de gick till kommunen fick de ingen hjälp. När de gick till sina parlamentsledamöter fick de oftast ingen hjälp, säger Murray.
– Istället för att lyssna på dessa människor stämplade etablissemanget dem som högerextrema. Om du är från arbetarklassen och protesterar mot att vita flickor massvåldtas måste du vara nazist, enligt deras logik, säger Murray till The Spectator.
Arbetarklassens döttrar offrades
Enligt Murray har brittiska myndigheter skapat ett system där vissa grupper står över lagen.
– Poliser, socialarbetare och lokalpolitiker visste vad som pågick. Men de såg hellre att arbetarklassens döttrar våldtogs än att riskera anklagelser om islamofobi, säger han.
I Oxford valde myndigheterna att ignorera när en flicka i deras vård upprepade gånger våldtogs av en grupp män. När hon till slut lyckades fly till sitt fosterhem och inte kunde betala taxin, vägrade personalen hjälpa henne.
– Förövarna hittade henne och förde bort henne igen. Den ansvariga chefen gav senare en ursäkt som lät som om hon bad om ursäkt för försenade tåg, inte för att ha hjälpt våldtäktsmän, säger Murray.
Multikulturalismens pris
Murray menar att skandalen visar ett fundamentalt misslyckande i den brittiska multikulturalismen.
– För att upprätthålla myten om ett framgångsrikt mångkulturellt samhälle valde myndigheterna att tillämpa lagen selektivt. De mest avskyvärda brott från vissa grupper ignorerades och mörkades aktivt, säger han.
Trots att hundratals män dömts menar Murray att de flesta förövare fortfarande går fria.
– Vi måste sluta med den här rädslan för att bli kallade rasister. Antalet anklagelser om våldtäkter jämfört med antalet dömda visar att detta fortfarande pågår, säger Murray.
fakta
Douglas Murray
- Brittisk författare och journalist
- Skriver för The Spectator, The Sun och New York Post
- Har skrivit sju bästsäljande böcker
- Känd för sin kritik av identitetspolitik och ”wokeness”
- Aktuell med boken ”Kriget mot väst” (Nopolar Publishing)