Facebook noscript imageFlicka i tioårsåldern knivhuggen – vittnen: ”skrek Allahu Akbar”
Nyheter
Flicka i tioårsåldern knivhuggen – vittnen: ”skrek Allahu Akbar”
Man knivattackerade flicka i tioårsåldern i Göteborg under torsdagen. Foto: Björn Hellström/TT
Man knivattackerade flicka i tioårsåldern i Göteborg under torsdagen. Foto: Björn Hellström/TT

Under torsdagen knivattackerades en flicka i tioårsåldern i magen i Brunnsparken i centrala Göteborg. Flera personer blev vittnen till händelsen som skedde mitt på dagen. Gärningsmannen kunde gripas väldigt fort.
–Vi vet inte alls motivet, säger Thomas Fuxborg.

Vid halv ett på torsdagseftermiddagen gick en man i 35-årsåldern till brutal attack och knivhögg en flicka i tioårsåldern när hon befann sig i Brunnsparken med sin mormor och morfar.

Flickan skadades allvarligt och fick föras med ambulans till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. Flickans hälsotillstånd ska vara fortsatt allvarligt men stabilt. Polisen vet i nuläget inte vad motivet till attacken varit. Flickans mormor försökte värja attacken och skadades lindrigt.

– Mannen greps väldigt fort, det var många som reagerade i samband med att attacken skedde, bland annat flickans mormor som kom till undsättning, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till TT.

Inga terrormisstankar

En gärningsman kunde gripas direkt på platsen. Enligt Samnytt ska det röra sig om en 36-årig iranier som är dömd sedan tidigare för flera grova brott. Vittnen på platsen ska ha hört mannen skrika ”Allahu Akbar”.

Enligt uppgifter från SVT ska mannen vara hemmahörande i Göteborg och ha dömts för bland annat misshandel och rån. I utlåtanden från Kriminalvården har det konstaterats att mannen lider av missbruksproblem och psykisk ohälsa.

Polisen undersöker om det ska ha funnits någon koppling mellan brottsoffer och gärningsman. Polisen uppger att det inte finns några terrormisstankar.

– Inget sådant. Men som sagt så vet vi inte alls motivet, säger Fuxborg.

Polisen ska hålla förhör med den anhållne mannen. I nuläget finns ingen misstanke om ytterligare gärningsmän inblandade i händelsen.

Läs även: ”Snippamålet”: Riksåklagaren tvekar att ta det till HD

Isabelle Eriksson

Reporter.
Tips mottages gärna!
isabelle.eriksson@bulletin.nu