Facebook noscript imageForskare kräver skärpta regler för skräpmat
Nyheter
Forskare kräver skärpta regler för skräpmat
Gott och lätt att äta men sällan näringsrikt. Reklam och tillgänglighet gör att mat som ofta är för söt, salt och fet för vårt bästa säljs i massor. Arkivbild. Foto: Heiko Junge/NTB/TT
Gott och lätt att äta men sällan näringsrikt. Reklam och tillgänglighet gör att mat som ofta är för söt, salt och fet för vårt bästa säljs i massor. Arkivbild. Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Vår kost består i allt högre grad av livsmedel som klassas som ultraprocessad. Nu kräver forskare att beslutsfattare agerar. – Företagen som producerar livsmedlen använder samma metoder som tobaksföretagen har gjort, säger Philip Baker, forskare vid University of Sydney.

Nu angriper ett internationellt forskarlag både företag och politiker i en serie med tre studier om människors förändrade kostmönster.

Denna artikel är endast för prenumeranter

Välkommen att prenumerera på Bulletin. Då får du tillgång till hela artikeln och allt vårt exklusiva innehåll. Välj din prenumeration och bli en del av Bulletins community idag.