Facebook noscript imageHunter Biden kan bli en belastning för faderns omvalskampanj
Fokus
Hunter Biden kan bli en belastning för faderns omvalskampanj
Sonens affärer, och presidentens relation till dem, kan bli en viktig del i nästa val. Foto: Susan Walsh/TT
Sonens affärer, och presidentens relation till dem, kan bli en viktig del i nästa val. Foto: Susan Walsh/TT

Hunter Bidens affärer och Joe Bidens relation till dem kan bli en belastning i omvalskampanjen. Processen mot en riksrätt kan dra fram mycket information som svärtar presidenten även om han senare frias.

Republikanernas initiativ att få i gång en riksrättsprocess mot president Joe Biden kan bli ett mycket stort problem för presidenten, rapporterar Reuters. Genom att dra i gång processen kommer media, både de som är för och emot presidenten, att tvingas rapportera om frågor som kan bli besvärande.

Många republikaner är hoppfulla och räknar med att det kommer att framkomma mängder av bevis för att både Joe och Hunter Biden är korrupta och använde Joe Bidens tidigare position som vicepresident för att berika sig ekonomiskt.

Demokrater däremot menar att det finns en djup spricka mellan far och son och att presidenten inte kan hållas ansvarig för sonens handlingar.

Förtroendesiffrorna för president Biden är svaga. 42 procent anser att han gör ett bra jobb, vilket är ungefär samma som Trumps hade vid samma tidpunkt i dennes presidentskap.

Siffrorna är också lika när det kommer till allmänhetens syn på korruption – 45 procent anser att Biden är korrupt och 53 säger att Trump är det. Strax under hälften tror att Biden har varit inblandad i kriminalitet och få säger att de tror att en dom mot Hunter Biden kommer att påverka hur de röstar.

Nyhetsredaktionen