I fem dagar har blodiga strider pågått i Sudan, mellan landets reguljära armé och paramilitära RSF. Närmare 300 personer har dött i striderna och över 3000 uppges vara skadade. Vad är det som händer i Sudan?
Under lördagen utbröt våldsamheter i Sudans huvudstad Khartoum mellan Sudans reguljära armé som styrs av general Abdel Fattah al-Burhan, och den paramilitära organisationen RSF som leds av general Mohamed Hamdan Dagalo, rapporterar BBC.
Det är fortfarande oklart vilken sidan som inledde attackerna i förra veckan. Båda parterna beskyller varandra för att varit den som inledde fientligheterna.
Striderna kommer efter månader av spänningar mellan armén och RSF.
Bakgrund
Bakgrunden till striderna går ända tillbaka till 2019 när landets president Omar al-Bashir störtades i en militärkupp.
Sudanesiska armén tog över med arméchefen Abdel Fattah al-Burhan i spetsen. Till en början ingick civila och militära grupper i den nya ledningen i Sudan, men sedan oktober 2021 har Sudans armé och RSF tagit över makten helt.
Tanken var sedan att RSF skulle integreras i Sudans armé, men samarbetsförsöken misslyckades då både gruppernas ledare gjorde anspråk på att leda landet.
Detta har resulterat i månader av spänningar och nu uppblossade strider.
Armén har trappat upp konflikten genom att kräva att RSF ska upplösas.
Blodiga strider
Under onsdagskvällen utlyste RSF en dygnslång vapenvila, men den efterlevdes inte och striderna är under torsdagen igång igen.
Det rapporteras om blodiga strider i huvudstaden Khartum. Invånarna vittnar om omfattande skottlossning och explosioner. Många håller sig hemma och gatorna ekar tomma då civila håller sig undan.
Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) har närmare 300 människor dödats och över 3000 ska ha skadats. Den verkliga siffran uppskattas dock vara större.
Läs även: Public Service får märkning på Twitter.