Facebook noscript imageNu svarar städfirman om illegala invandraren och Magdalena Andersson
Nyheter
Nu svarar städfirman om illegala invandraren och Magdalena Andersson
En illegal invandrare greps vid statsminister Magdalena Anderssons (S) adress. Nu visar det sig att städfirman som Andersson anlitat saknade kollektivavtal. Foto: Johan Jeppsson/TT
En illegal invandrare greps vid statsminister Magdalena Anderssons (S) adress. Nu visar det sig att städfirman som Andersson anlitat saknade kollektivavtal. Foto: Johan Jeppsson/TT

Statsminister Magdalena Andersson (S) uppgav på lördagen att hon råkat ut för en oseriös aktör sedan en illegal invandrare gripits vid hennes adress. I ett sms till Bulletin kommenterar vd:n för den aktuella städfirman: ”Varje gång vi har varit på plats har vi legitimerat oss till säkerhetspolisen. Således är det omöjligt att hon anlitat svart städhjälp eller att vi är oseriösa”, skriver vd:n.

En illegal invandrare, en kvinna från Nicaragua, greps av polis vid statsminister Magdalena Anderssons (S) privata adress i Nacka några dagar före julafton. Kvinnan var där för att städa enligt uppgifter till Expressen när ett larm utlöstes i bostaden.

När kvinnan greps var hon efterlyst och skulle utvisas från Sverige.

Under lördagen meddelade Magdalena Andersson att hon avslutat alla kontakter med städfirman som hade uppdraget att städa.

Expressen avslöjade också att städfirman saknade kollektivavtal.

”De har vid flera tillfällen svarat jakande på frågan om de har kollektivavtal”, kommenterade Magdalena Andersson till Expressen via ett sms och menade att hon råkat ut för en ”oseriös aktör”.

– Jag har gjort de uppenbara sakerna som man alltid ska göra som kund. Sedan kan man alltid fundera på om man borde gjort mer, säger Magdalena Andersson också i en intervju med Göteborgs-Posten.

Bulletin har kontaktat städfirmans vd via sms och frågat om det stämmer att Andersson frågat flera gånger om kollektivavtal.

Vd:n vill inte svara på de frågorna men säger att ”allt är väldigt olyckligt”.

Enligt vd:n greps den illegala invandraren, kvinnan från Nicaragua, inte på Magdalena Anderssons adress.

”Kvinnan som togs av polisen satt i en bil på gatan utanför och skulle inte städa hos Magdalena. Var således inte i huset eller på hennes tomt”, skriver vd:n.

Vd:n uppger att säkerhetspolisen genomfört kontroller. Han menar också att det motsäger Anderssons uppgifter om ”oseriösa aktörer”.

”Varje gång vi har varit på plats så har vi legitimerat oss till säkerhetspolisen. Således är det omöjligt att [Magdalena Andersson] anlitat svart städhjälp eller att vi är oseriösa”, skriver han.

Kvinnan uppger i förhör, enligt Expressen, att hon jobbar för firman. Kvinnan ska också ha uppgett till en källa att hon var och jobbade när ett larm gick varpå polisen kom och tog henne.

Polisen uppger att man fick larm om ett inbrott och att kvinnan påträffades av poliserna som åkte ut på larmet.

Läs även: Illegal invandrare städerska hos statsminister Magdalena Andersson – var efterlyst

Läs även: Gudmundson: Magdalena Anderssons piga – en säkerhetsskandalPelle Zackrisson